Ελλαδα

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει δωρεάν έλεγχο καρδιάς σε βρέφη και παιδιά

Σε Δημοτικά Ιατρεία αποκλειστικά με ραντεβού - Ημέρες και ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί
Παιδί © Pixabay

Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι από τον Δήμο Αθηναίων σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με τον φορέα «Coeurs pour Tous Hellas».

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους», πραγματοποιούν δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε παιδιά από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία στις 12 & 13 Ιουνίου στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Χανίων 4β) και στις 19 & 20 Ιουνίου στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου (2ο Πολυδύναμο Κέντρο-Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ).

Η εξέταση θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής στο Δημοτικό Ιατρείο, που εξυπηρετεί, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα καθημερινά από 09.00 - 19.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων ραντεβού. Οι συνοδοί γονείς των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα τα ατομικό βιβλιάρια υγείας τους.

Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι από τον Δήμο Αθηναίων σε βρέφη, παιδιά και εφήβους - Τηλέφωνα για πληροφορίες

  • Σάββατο 12/6 και Κυριακή 13/6 (09.00 - 19.00)

6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Κυψέλη

Διεύθυνση: Χανίων 4β

Τηλέφωνο: 210-8836200

  • Σάββατο 19/6 και Κυριακή 20/6 (09.00 - 19.00)

2ο Πολυδύναμο Κέντρο - Νέος Κόσμος

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα Δημοτικά Ιατρεία θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας έναντι του Covid 19.

Ο φορέας «Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους» - Γιατί δημιουργήθηκε

Το «Coeurs pour Tous Hellas», με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Στο πεδίο μιας χώρας, που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό για την περίοδο 2010 - 2016, και σε απόλυτο αριθμό την υψηλότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης με ποσοστό 37,5% σύμφωνα με την Eurostat, ο ανθρωπιστικός φορέας «Coeurs pour Tous Hellas» δημιουργήθηκε με γνώμονα τη σύγχρονη αυτή κοινωνική αναγκαιότητα. Στα τρία εκατομμύρια, περίπου, ανασφάλιστων Ελλήνων που αντιστοιχούν στο 28% του πληθυσμού, το «Καρδιές για Όλους» αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς.

kardiologikoi-elegxoi-dimos-athinaion.jpg

Στην Ελλάδα ετησίως γεννιούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το 1/3, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί και καρδιοχειρουργοί του φορέα «Καρδιές για Όλους» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Για τα παιδιά με καρδιοπάθεια, ο φορέας «Coeurs pour Tous Hellas - Καρδιές για Όλους» αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.

Δήμος Αθηναίων: Η πρώτη δράση μετά την υπογραφή του μνημονίου με την UNICEF

Οι καρδιολογικοί έλεγχοι αποτελούν μια από τις πρώτες δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος της Αθήνας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την UNICEF και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά.

Η πρωτοβουλία για Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά (CFCI) είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF, που υποστηρίζει τις τοπικές κυβερνήσεις στην υλοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών σε τοπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού ως θεμέλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ