Ελλαδα

Φωτιά στα Ίσθμια: Απείλησε σπίτια (βίντεο)

Καρέ καρέ η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στα Ίσθμια: Οι φλόγες έφθασαν δίπλα σε σπίτια
Φωτιά στα Ίσθμια: Οι φλόγες έφθασαν δίπλα σε σπίτια

Κινδύνεψαν να καούν σπίτια από τη φωτιά στα Ίσθμια, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν περιουσίες.

Στιγμές αγωνίας βίωσαν κάτοικοι στην Κορινθία, καθώς η φωτιά στα Ίσθμια απείλησε σπίτια. Η κινητοποίηση στην Κορινθία ήταν άμεση και συντονισμένη μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής (28/5).

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα για τη φωτιά στα Ίσθμια είναι καλύτερη.

Οι πυροσβέστες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και έχουν αναλάβει το έργο της κατάσβεσης, έχουν προχωρήσει στην οριοθέτησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες από το korinthostv.gr, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά σπίτια στον οικισμό Κάβο Ισθμίας.

Η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως του δρόμου που ενώνει την Κόρινθο με την Επίδαυρο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ελαιόδεντρα και δάσος. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τον καπνό. Επιτόπου έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ πολύτιμη ήταν η συνδρομή πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πραγματοποίησαν ρίψεις νερού σε εστίες της φωτιάς.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν με αγωνία την επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στην Παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού - Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.

Μεγάλη φωτιά στα Ίσθμια - Απειλεί σπίτια

Ίσθμια: Μια ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες
 

Η μάχη με τη φωτιά στα Ίσθμια σε εικόνες - Εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τη φωτιά και να σώσουν περιουσίες, καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα αρκετά σπίτια.

Αστυνομικοί προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση σπιτιών στον οικισμό Κάβος. Σε αρκετές περιπτώσεις κάτοικοι βγήκαν με λάστιχα να σβήσουν εστίες, βοηθώντας στην επιχείρηση κατάσβεσης. Δείτε τις εικόνες:

Ίσθμια: Μια «ανάσα» από κατοικίες έφθασε η φωτιά

Κορινθία: Οι φλόγες απείλησαν σπίτια στα Ίσθμια, με κατοίκους να αγωνιούν για τις περιουσίες τους
Η φωτιά στα Ίσθμια ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, δάσος και ελαιόδεντρα
Ίσθμια: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τον πυκνό καπνό λόγω της φωτιάς που ξέσπασε
 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ