Ελλαδα

Σχέδιο καθολικών εμβολιασμών σε νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © EPA

Καθολικοί εμβολιασμοί σε νησιά άνω των δέκα χιλιάδων κατοίκων θα πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο ένα μήνα.

Σχέδιο που προβλέπει καθολικούς εμβολιασμούς σε νησιά με περισσότερους από 10.000 κατοίκους μελετά και αναμένεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Πρόκειται για το καίριο θέμα συζήτησης της τακτικής εβδομαδιαίας σύσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν, με βάση το σχέδιο που παρουσιάστηκε θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των νησιών να εμβολιαστούν μέχρι τις 25 Ιουνίου ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου 15 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000. Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους. Πλέον η συγκεκριμένη δράση έχει επεκταθεί εδώ και έναν μήνα και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

«Είμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ανοίξαμε πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες. Και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις, που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες ομάδες τον Ιούνιο», υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Διαβάστε εδώ το σχέδιο εμβολιασμών των νησιών

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ