- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καρδίτσα: Στο Κέντρο Αποθεραπείας για παιδιά με αναπηρία η ΠτΔ
Τι συζήτησαν Δόμνα Μιχαηλίδου και Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες στην Καρδίτσα βρέθηκαν σήμερα Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Δόμνα Μιχαηλίδου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφτηκε σήμερα το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες Καρδίτσας προκειμένου να συγχαρεί τη διοίκηση, αλλά και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αποτελεσματική θωράκιση και τον άμεσο εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα μαζί με την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΘ, Δήμητρα Παππά. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στη δομή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενημερώθηκαν για όλα τα μέτρα προστασίας που τηρήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας αλλά και τον έγκαιρο, κατά προτεραιότητα, εμβολιασμό των παιδιών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή της και συνεχάρη τη διοίκηση για την τήρηση των αυστηρών πρωτοκόλλων που είχε ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών.
Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης είναι μία ακόμη υπενθύμιση ότι όλοι οι πολίτες της χώρας μας δικαιούνται ισότιμη ένταξη στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με βασικό άξονα την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας των συμπολιτών μας με αναπηρία. Παράλληλα, προωθούμε και ενισχύουμε την υιοθέτηση ψηφιακών μέσων εργασίας, φροντίζοντας και για την ψηφιακή προσβασιμότητα, όπως ακριβώς φροντίζουμε για την άρση των εμποδίων στο δομημένο περιβάλλον.
Η παρουσία της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα εδώ, τονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνική μας πολιτική. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας μπορεί να άλλαξαν την καθημερινότητα μας, αλλά δεν άλλαξαν τις πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με βασικό άξονα την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι, όλοι μαζί».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.