Ελλαδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Η καταγγελία και η αυτοψία το 2010

Τι κατέθεσε στις αρχές η σύζυγος ηλικιωμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γηροκομείο στα Χανιά
Το γηροκομείο στα Χανιά © EUROKINISSI / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Γηροκομείο στα Χανιά: Τι είχε καταγγείλει σύζυγος ηλικιωμένου και πώς δόθηκε εντολή για αυτοψία πριν από 10 χρόνια με εντολή του τότε Νομάρχη.

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για το Γηροκομείο στα Χανιά και τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνταν οι ηλικιωμένοι. Πριν λίγες ώρες ήρθε στο «φως» υπόθεση που είχε απασχολήσει τις αρχές πριν από περίπου 10 χρόνια και αφορά τις καταγγελίες στον τότε Νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου, που δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, τότε είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία, με εντολή Νομάρχη και τελικά αποφασίστηκε να κλείσει η Μονάδα, χωρίς ωστόσο η απόφασή αυτή να γίνει αποδεκτή από τη διοίκηση του Οίκου ευγηρίας. Έτσι, η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και με την εκδίκασή της το 2015 επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς η Μονάδα συνέχισε τη λειτουργία της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, στο μεσοδιάστημα (μεταξύ 2010-2015) «η δομή είχε φροντίσει, τρόπον τινά, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό λειτουργίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σημεία που είχε βρεθεί εκτεθειμένη και είχε οδηγήσει τον  Νομάρχη στην παραπάνω απόφαση του 2010. Δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο σε ελέγχους που υπήρξαν στη συνέχεια». 

girokomeio.jpg

girokomeio2.jpg

girokomeio3.jpg

girokomeio4.jpg

 

Γηροκομείο Χανίων: Τι κατέθεσε η σύζυγος του ηλικιωμένου που έκανε καταγγελία στον Νομάρχη

Η σύζυγος του ηλικιωμένου που προχώρησε σε καταγγελία κατά του τότε Νομάρχη Χανίων, κατέθεσε 26/11/20 στις αστυνομικές αρχές. 

Στην κατάθεσή της, η κ. Τ. αναφέρει ότι ο χρειάστηκε να μεταφέρει προσωρινά στις 9 Αυγούστου του 2009 τον σύζυγό της στη συγκεκριμένη δομή. Τονίζει δε, ότι δεν έπασχε από κανένα οργανικό πρόβλημα, αλλά ότι είχε αλτσχάιμερ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τ.: «Ο λόγος, που τον πήγα ήταν ότι βρίσκονταν σε υπερένταση και, όπως λεγόταν, υπήρχε ένας πολύ καλός νευρολόγος. Ήταν Κυριακή απόγευμα και δεν υπήρχε κάποιος γιατρός εκεί. Τη Δευτέρα το πρωί μου τηλεφώνησε η ιδιοκτήτρια του ιδρύματος και μου είπε ότι ο σύζυγός μου ήταν ανήσυχος τη νύχτα και ότι έπρεπε να του ρίξουν τις δυνάμεις του για να τον κρατήσουν για όσο χρειαζόταν. Κοίταξα το ρολόι μου και είδα, ότι ήταν πολύ πρωί . Δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα. Αναρωτήθηκα πότε πρόλαβε να τον δει ο γιατρός. Σηκώθηκα αμέσως, πήρα ένα ΤΑΧΙ και πήγα στο ίδρυμα. Τον βρήκα ναρκωμένο. Όταν ρώτησα την ιδιοκτήτρια εάν τον είχε δει γιατρός, μου απάντησε: «Ε, βέβαια, του κεφαλιού μας κάνουμε;». Μου δήλωσε ότι ο σύζυγός μου είχε και ψυχολογικά προβλήματα. Μέχρι το μεσημέρι, ο σύζυγός μου δεν είχε ξυπνήσει. Στις 11/08/09 ξαναπήγα στο ίδρυμα. Ο σύζυγός μου δεν κοιμόταν, αλλά σηκώθηκε τρεκλίζοντας, Και τις επόμενες δύο ημέρες που πήγα ο σύζυγός μου ήταν στην ίδια κατάσταση. Γιατρό μέχρι τότε δεν είδα. Σε συνέχεια έπεσε σε κώμα από τις 13/08 περίπου. Τότε ήρθε ένας γιατρός, τον ρώτησα αφού πήγα στο γραφείο του ποια ήταν η κατάσταση του συζύγου μου. Με ρώτησε εάν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Μου είπε να κάνω υπομονή τρεις ημέρες και ότι θα ήταν τελείως καλά. Όταν ξαναπήγα στο ίδρυμα, τον βρήκα να ψήνεται στον πυρετό και ήταν σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων σε κωματώδη κατάσταση στις 21/08/09, τελείως αφυδατωμένος και σκελετωμένος, πληγιασμένος και τρυπημένος. Μου είπαν ότι ήταν πολύ βαριά και ότι είχε πνευμονική λοίμωξη. Ο σύζυγός μου πέθανε στις 26/09/10, αφού τον είχα μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική. Στο ίδρυμα γιατρός -νευρολόγος / ψυχίατρος ήταν ο κ. Μ.».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ