Προμαχώνας: Μπλόκο στις «ελληνοποιήσεις» κρεάτων ενόψει Πάσχα
Εντατικοί έλεγχοι - Αυτοψία από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή
Ενδελεχείς έλεγχοι στον Προμαχώνα για τις «ελληνοποιήσεις» κρεάτων εν όψει Πάσχα 2021, με την υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή να πραγματοποιεί αυτοψία.
Στον Προμαχώνα όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το σχέδιο την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» εν όψει Πάσχα 2021, βρέθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ στο πασχαλινό τραπέζι 2021 η τιμή του αρνιού είναι αυξημένη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης παραδέχτηκε ότι το πασχαλινό τραπέζι 2021 είναι ακριβότερο εφέτος.
«Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου των "ελληνοποιήσεων" και οι συνεχείς έλεγχοι, είναι η νέα "κανονικότητα" στη χώρα μας» τόνισε η κα Αραμπατζή. Και πρόσθεσε: «Φέτος, με την περυσινή εμπειρία των συντονισμένων ελέγχων 5 συναρμόδιων υπουργείων, που εφαρμόσαμε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπονήσαμε και λειτουργούμε ένα ακόμη αυστηρότερο και ολιστικό Σχέδιο Ελέγχων».
«Γνώμονάς μας είναι πάντα η προστασία της ελληνικής παραγωγής, των καλώς εννοούμενων συμφερόντων καταναλωτών και κτηνοτρόφων και του υγιούς ανταγωνισμού» ανέφερε ακόμη.
Στόχος του σχεδίου, όπως διευκρίνισε, είναι η παρακολούθηση και η ιχνηλάτηση της πορείας των εισαγόμενων ζώντων αμνοεριφίων, σφάγιων και αυγών, ώστε να αποτρέπεται η προσπάθεια επιτηδείων να «βαφτίσουν» ξένα προϊόντα ως ελληνικά.
Προμαχώνας - Πάσχα 2021: Κτηνίατροι επί 24ωρου βάσεως
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Προμαχώνας «που αποτελεί την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά κλιμάκιο κτηνιάτρων 24ωρου βάσεως με τη συνδρομή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να γίνεται ο διασταυρωτικός έλεγχος όλων, ανεξαιρέτως και όχι δειγματοληπτικά, των διερχόμενων φορτηγών με ζώντα ζώα, σφάγια και αυγά, στον δηλωθέντα τόπο προορισμού, με την ταυτόχρονη on line ενημέρωση των Τελωνείων προς την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥπΑΑΤ μετά από σχετική, ειδική εγκύκλιο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχεις πολύ μεγάλο μερίδιο, όπως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που συμμετείχαν τότε»
«Δεν αλλάζει κάτι από τα μέτρα» λέει η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό
«Καμιά αλλαγή στα μέτρα, θα εξετάσουμε μόνο τεχνικά ζητήματα», δήλωσε ο Κ. Τσιάρας
Στο εδώλιο Μελάς και Ρέππα για απόκρυψη πορίσματος με 48 προβληματικά ΑΦΜ και παράβαση καθήκοντος
Πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα
«Ιδιαίτερη προσοχή την Τετάρτη στην Αττική»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Νοσηλεύονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι» σημειώνει η ιατρός
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρουσία σύσσωμης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας - Δείτε φωτογραφίες
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τι υποστηρίζουν
Ισχυρή άνοδος σε πατέντες και εμπορικά σήματα, με αιχμή ΤΝ, υγεία και πράσινη τεχνολογία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συζήτηση για περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα και κλιματική αλλαγή με κορυφαίους πανεπιστημιακούς και θεσμικούς παράγοντες
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.