- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 4 τόνοι κάνναβη σε κοντέινερ (βίντεο)
Το εμπορευματοκιβώτιο είχε προορισμό τη Σλοβακία
Κοντέινερ με τέσσερις τόνους κάνναβη στον Πειραιά, που ήρθε από τον Λίβανο, εντόπισαν δυνάμεις του ΣΔΟΕ, και το οποίο είχε τελικό προορισμό τη Σλοβακία.
Συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά κατεργασμένη κάνναβη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κοντέινερ στον Πειραιά, όπως ανακοίνωσε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.
Είχε προηγηθεί πληροφορία από το γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (DEA), που εδρεύει στην πρεσβεία των Αθηνών, σύμφωνα με την οποία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να μεταφερθεί διά θαλάσσης προς την Κεντρική Ευρώπη.
Το δηλωθέν φορτίο στο κοντέινερ με τους 4 τόνους κάνναβη, ήταν τρία τεμάχια βιομηχανικής μηχανής κατασκευής cupcakes. Το εμπορευματοκιβώτιο έφθασε στον Πειραιά στις 14 Απριλίου 2021 από τον Λίβανο. Επρόκειτο να φορτωθεί σε τρένο στις 20 Απριλίου 2021 και να ξεκινήσει το ταξίδι του περνώντας από Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Ουγγαρία, πριν καταλήξει στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.
Το εμπορευματοκιβώτιο με την κάνναβη δεσμεύτηκε και στις 16 Απριλίου 2021 έγινε ο έλεγχος στο φορτίο του. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε κρυμμένο αποθηκευτικό χώρο εντός μεταλλικής δεξαμενής.
«Μετά από επισταμένη έρευνα, ανακαλύφθηκε ανθρωποθυρίδα στην οροφή της δεξαμενής, μετά τη διάνοιξη της οποίας αποκτήθηκε πρόσβαση στον κατασκευασθέντα αποθηκευτικό χώρο. Εντός αυτού διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί 129 νάιλον σάκοι που περιείχαν συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 282 χύμα συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης.
» Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που ανακτήθηκε και κατασχέθηκε είναι συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά και η αξία της υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε 33.000.000 ευρώ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.