- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετακίνηση από νομό σε νομό - Πότε σταματούν οι περιορισμοί
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από νομό σε νομό ανοίγουν στις 15 Μαΐου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.
Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και το πότε αυτές θα επιτρέπονται ξανά από νομό σε νομό μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τους πολίτες, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι «Το Πάσχα δεν γίνεται να ταξιδέψουμε».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαΐου 2021 οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό, καθώς θα επιτρέπονται και πάλι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
Με αυτήν την τοποθέτηση ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει αυτό που είχε γίνει γνωστό νωρίτερα ότι απομακρύνεται το άνοιγμα στις μετακινήσεις το Πάσχα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης πότε ανοίγει η εστίαση και με ποια μέτρα, δίνοντας έμφαση στα υποχρεωτικά self test για τους εργαζόμενους και τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα.
Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα και τα μέτρα με τα οποία οι πολίτες θα περάσουν το Πάσχα 2021. Οπως επεσήμανε, το Πάσχα δεν πρέπει να ταξιδέψουμε για να μην υπονομεύσουμε το καλοκαίρι.
«Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας» ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων».
Lockdown - Μετακινήσεις από νομό σε νομό: Ο «οδικός χάρτης» για το άνοιγμα
Στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας σημειώσει ότι «υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση» υπάρχει πλέον η δυνατότητα «να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς». Αναλυτικά:
- Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
- Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
- Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.