Ελλαδα

Μένιος Φουρθιώτης: Τρίτη εισαγγελική έρευνα σε βάρος του

Καταγγελίες ότι χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης © NDP

Μένιος Φουρθιώτης: Τρίτη εισαγγελική έρευνα - Η εντολή από την εισαγγελία μετά τις καταγγελίες ότι χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Τρίτη εισαγγελική έρευνα διετάχθη από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα δικογραφία αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλε ο παρουσιαστής, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.

Καταγγελίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία. Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη.  

Ειδικότερα, η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος και ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στη δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε αργά το μεσημέρι στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια. 

Υπόθεση Φουρθιώτη:  Η Βουλή θα στείλει φάκελο στη Δικαιοσύνη

Φάκελο στην Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη αναμένεται να στείλει και η Βουλή των Ελλήνων με το ερώτημα της πιθανής εξαπάτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, στις αρχές του έτος ο Μένιος Φoυρθιώτης επιχείρησε να αποσπάσει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη, στέλνοντας στο γραφείο τύπου της Βουλής τα σχετικά δικαιολογητικά. Μεταξύ των εγγράφων απέστειλε βιογραφικό και την δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ η οποία όπως πρόσφατα αποδείχθηκε είναι πλαστή.

Η εξέταση του σχετικού αιτήματος εκκρεμούσε από τότε, ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο Φουρθιώτης έχει πλαστογραφήσει την ταυτότητα της ένωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας απάτης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ