Ελλαδα

Μένιος Φουρθιώτης: Προσφυγή στο ΣτΕ για τη μείωση της φρούρησης

Κυβερνητικές πηγές: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης © NDP

Μένιος Φουρθιώτης: Προσφυγή στο ΣτΕ για τη μείωση της φρούρησής του - Ζητά την ακύρωση της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ..

Ο Μένιος Φουρθιώτης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει -όπως υποστηρίζει- άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Ακόμη, η πλευρά του Μένιου Φουρθιώτη υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.

Όπως επισημαίνεται, την 18η Μαρτίου 2021, με καινούργια πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη, καθώς του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Επιπλέον, σημειώνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V..

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του. Μάλιστα, ο συνήγορός του υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί. 

Μένιος Φουρθιώτης: Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να προσφύγει η κυβέρνηση για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ήδη παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης. «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ