Ελλαδα

Ιόλη: Το άλογο που βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο και γλίτωσε

Πώς το έσωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών - Δείτε τις εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιόλη, το άλογο που έσωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών
Ιόλη, το άλογο που έσωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών © Facebook/Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Οι φωτογραφίες με το πριν και το μετά από την «Ιόλη» δείχνουν πώς το άλογο σώθηκε από τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών.

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία για την «Ιόλη», το άλογο που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και με τη φροντίδα και την αγάπη από τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, γλίτωσε τον θάνατο και επανήλθε.

Η «Ιόλη» είναι ένα άλογο 22 ετών. Η τωρινή του εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που αντίκρισαν αυτοί που την εντόπισαν στη Θουρία το 2020. Η «Ιόλη» είχε εντοπιστεί αποστεωμένη και άρρωστη.

Μετά από ενέργειες και εντολή της Εισαγγελέως Καλαμάτας, παραδόθηκε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών. «Τότε μας φάνηκε πως θα μπορούσαμε κυριολεκτικά να τη σηκώσουμε στα χέρια, τόσο αδύνατη που ήταν» αναφέρουν σε δηλώσεις τους μέλη του συλλόγου.

Και προσθέτουν: «Ευτυχώς το ζωάκι είχε δυνάμεις ακόμη και μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη ανάρρωση της. Η θεραπεία εντατική και η φροντίδα αμέριστη στο κορμάκι της για να μπορέσουμε να τη δούμε επιτέλους σε μία πιο υγιή σωματική κατάσταση μετά από 4 μήνες και με δρόμο ακόμα για την πλήρη ανάρρωση της».

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών αναφέρει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στον τομέα που αφορά στην ψυχολογία του αλόγου. «Η αντίστασή της σε οποιοδήποτε άγγιγμα είναι υπερβολικά μεγάλη. Ο πόνος και οι κακουχίες έχουν γραφτεί βαθιά μέσα στη καρδούλα της» τονίζει.

Με ανάρτηση στα social media γίνεται γνωστό ότι μπορεί να γίνει αναδοχή του αλόγου σε όποιον ενδιαφέρεται για την «Ιόλη».

Το πριν και το μετά της Ιόλης. [Please scroll down for English] Όταν φέραμε την Ιόλη στον ΕΣΠΙ και την είδαμε, παρόλο...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών στις Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ