- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Der Spiegel: Ήλιος, θάλασσα και καθόλου Covid στα ελληνικά νησιά
To Der Spiegel προβάλλει τα ελληνικά covid-free νησιά
Περιοδικό Der Spiegel: «Ήλιος, θάλασσα και καθόλου Covid» στα μικρά ελληνικά νησιά.
«Ήλιος, θάλασσα και καθόλου Covid», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, Der Spiegel, σχετικά με τα μικρά ελληνικά νησιά, στα οποία είτε έχει ολοκληρωθεί είτε ολοκληρώνεται σύντομα ο εμβολιασμός του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού κατά της Covid-19. Στο επίκεντρο του αφιερώματος βρίσκεται η Αστυπάλαια.
«Υπέροχη φύση, γαλανά νερά, ασβεστωμένα σπίτια, άψογη κουζίνα και η περίφημη φιλοξενία: υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Αστυπάλαια, ένα μικρό νησί μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, το οποίο, λόγω του ιδιαίτερου σχήματός του, είναι γνωστό στους Έλληνες ως “πεταλούδα του Αιγαίου”», αναφέρει στο εν λόγω δημοσίευμα.
Τονίζεται επίσης ότι πλέον η μικροσκοπική Αστυπάλαια μπορεί να βασιστεί και σε ένα τελείως διαφορετικό πλεονέκτημα για την αναζωογόνηση του τουρισμού μετά το καταστροφικό καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς: «Εδώ δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα από την αρχή της πανδημίας. Και το νησί σκοπεύει να παραμείνει χωρίς κορωνοϊό, με ένα πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών. Ένα τεράστιο όφελος στα μάτια εκατομμυρίων πιθανών παραθεριστών».
Όπως σημειώνεται στό άρθρο, μικρά νησιά, όπως η Αστυπάλαια, έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Εμβολιάζονται εκεί όλοι οι ενήλικες. Ορισμένα νησιά έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως και δεκάδες άλλα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει και προσθέτει ότι, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η ιεράρχηση έχει να κάνει με πρακτικά ζητήματα και όχι με στρατηγική μάρκετινγκ για τον τουρισμό. Είναι, όπως διευκρινίζεται, πιο ακριβό και αναποτελεσματικό να στέλνει κανείς υγειονομικό προσωπικό πολλές φορές στα δυσπρόσιτα νησιά.
Η Ελλάδα ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ε.Ε.
Επιπλέον, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που ζητούν την εισαγωγή πιστοποιητικού εμβολιασμού από την Ε.Ε., καθώς θα βοηθήσει ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια εντός Ε.Ε., αλλά θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται πολύ αργά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σε αυτό προστίθεται και η αργή πρόοδος στον εμβολιασμό στην Ε.Ε., σημειώνεται και γίνεται λόγος για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που ετοιμάζει η Ελλάδα, καθώς και για τις διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία.
«Όταν ανοίξει η τουριστική σεζόν, οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρούν μία από τις τρεις προϋποθέσεις: να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αρνητικό τεστ ή να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ότι έχουν νοσήσει από την ασθένεια και έχουν αντισώματα», τονίζεται.
Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν, όπως αναφέρεται, και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, περίπου 800.000 άτομα, ενώ το δημοσίευμα καταλήγει με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), περί εγγυήσεων για την υγεία και την ασφάλεια κάθε επισκέπτη στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Πόσο κοστίζουν οι νέες ταυτότητες; - Βήμα βήμα η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.