- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απέρριψε το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα το ΣτΕ ως αναρμόδιο
Το αίτημα αφορούσε στη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Tο ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δ. Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
To Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας, την αίτηση του μέλους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου.
Σήμερα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το ΣτΕ είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.
Όπως είναι γνωστό, η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταμάτησε, με τη θέλησή του, την απεργία πείνας, μετά από 65 ημέρες, στις 14 Μαρτίου.
Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα για τον τερματισμό της απεργίας πείνας
«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία .
»Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.
»Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.