Ελλαδα

ΑΠΘ: Βανδαλισμοί με γκράφιτι από τους καταληψίες (εικόνες)

Συνθήματα κατά της αστυνομίας και ύβρεις για τον Παύλο Μπακογιάννη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ © EUROKINISSI/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βανδαλισμούς με γκράφιτι με συνθήματα κατά της αστυνομίας και ύβρεις για τον Παύλο Μπακογιάννη από τους καταληψίες του ΑΠΘ

Βανδαλισμούς με γκράφιτι και μπογιές άφησαν στο χώρο του ΑΠΘ οι καταληψίες.

Οι εξωτερικοί χώροι των Πανεπιστημίων, πλησίον της Πρυτανείας γέμισαν με γκράφιτι και συνθήματα κατά της αστυνομίας, του Πρύτανη του Α.Π.Θ και της κυβέρνησης, όπως διαπιστώθηκε μετά την επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes, οι τοίχοι των κτιρίων, οι σκάλες, ακόμα και τα πατώματα, έχουν γεμίσει με συνθήματα μίσους, ενώ έκπληξη προκαλεί η σκληρότητα πολλών συνθημάτων, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτό που αναφέρεται στον εκλιπόντα Παύλο Μπακογιάννη.

Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ © GRTIMES

apth-vandalismoi-2.jpg
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ © GRTIMES

Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ © GRTIMES

vandalismoi-2.jpg
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ © EUROKINISSI/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

vandalismoi-3.jpg
Βανδαλισμοί στο ΑΠΘ © EUROKINISSI/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Tι δήλωσε ο πρύτανης για την επέμβαση της αστυνομίας

«Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Στο Αριστοτέλειο δεν παύει η εισαγγελική δικαιοδοσία, η οποία ασκείται κατά ισότιμο τρόπο σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και εφόσον διαπιστώνεται πως διακινδυνεύεται, παρεμποδίζεται ή παραβιάζεται η άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων από παρεμβάσεις τρίτων, την αρμοδιότητα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, έχει η αστυνομία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Κτιρίου Διοίκησης, που από τις 22 Φεβρουαρίου τελούσε υπό κατάληψη.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ υπενθύμισε ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, εξέδωσε τρία ψηφίσματα (24/2, 1/3, 2/3), στα οποία ζητούσε την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου, τονίζοντας ότι «η συνέχισή της καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και Τμημάτων Σχολών στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ».

Η απόφαση αυτή της αναστολής της κεντρικής διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, είχε κοινοποιηθεί σε όλες τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας και διαβιβαστεί υπογεγραμμένη από τον πρύτανη προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, καθώς τις ημέρες της κατάληψης παρήλθαν ή εξέπνεαν ημερομηνίες που αφορούν πληρωμές, προμήθειες, διαγωνισμούς, εργολαβίες, εξελίξεις μελών ΔΕΠ, την επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλη κεντρική διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου.

«Το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου είναι καθ' ύλην και προστατεύεται. Αφορά τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την έρευνα, τη διδασκαλία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και δεν απαλλάσσει κανέναν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα και τους νόμους», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, εξηγώντας ότι «φυσικά δεν τίθεται ζήτημα ακαδημαϊκών ελευθεριών, οι οποίες όχι απλώς κατοχυρώνονται, αλλά και προστατεύονται έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να τις καταλύσει ή περιορίσει, όπως συνέβη με την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης για δυόμισι εβδομάδες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ