Ελλαδα

Ηλίας Μόσιαλος: Έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (εικόνα)

H φωτογραφία που δημοσίευσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος
Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Ηλίας Μόσιαλος: Ο καθηγητής του LSE έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού - Η ανάρτησή του στο Facebook.

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε σήμερα, 26 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook. 

Ο κ. Μόσιαλος ανάρτησε μία φωτογραφία με τα στοιχεία εμβολιασμού του, ο οποίος και έγινε στη Βρετανία, όπου ζει και διδάσκει και έγραψε: «Η πρώτη δόση έγινε. Αναμονή 12 εβδομάδες τώρα για τη δεύτερη».

 

Η πρώτη δόση έγινε. Αναμονή 12 εβδομάδες τώρα για τη δεύτερη.

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Α. Μόσιαλος στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

 

Ηλίας Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία

Έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), ο οποίος παραθέτει και σχετικό πίνακα. Τα έξι εμβόλια είναι των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Κάνει λόγο για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και επισημαίνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Όπως επισημαίνει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».

 

Ακούγοντας τις ερωτήσεις για τα εμβόλια, ίσως να έχει νόημα να εξηγηθεί σε διαφορετική βάση το που αποσκοπούν οι...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ