Ελλαδα

Θεοδωρίδου: Εμβόλιο AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 65 ετών

«Πράσινο φως» και στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου
H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου © EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η ενημέρωση για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού από το Υπουργείο Υγείας. - Οι ανακοινώσεις της Μαρίας Θεοδωρίδου και του Μάριου Θεμιστοκλέους.

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και τις νέες μελέτες γύρω από τα εμβόλια, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσαν ότι πλέον θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών στην Ελλάδα. 

Η κ. Θεοδωρίδου στην αρχή της τοποθέτησής της αναφέρθηκε στις εξελίξεις και στις νέες μελέτες γύρω από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη προδημοσιευτεί τρεις μελέτες που αφορούν σε μεγάλους πληθυσμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraΖeneca στους ηλικιωμένους. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου, το εμβόλιο της AstraZeneca «είναι ασφαλές ανοσογόνο και αποτελεσματικό και προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και βοηθάει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία». Επιπλέον, επεσήμανε ότι και στη χώρα μας πλέον η χορήγηση των εμβολίων της Astrazeneca θα μπορεί να γίνεται και σε άτομα άνω των 65 ετών

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη δική του τοποθέτηση έκανε γνωστό ότι σήμερα, και μέχρι τις 18:00, είχαν γίνει 30.000 εμβολιασμοί. Στην ηλικιακή ομάδα 85+ έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 212.000 πολίτες, ποσοστό 57% σε σχέση με την εκτίμηση που κάνει η ΕΛΣΤΑΤ για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στην ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 230.000 πολίτες, δηλαδή το 58%. Στην ηλικιακή ομάδα 70-75 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 295.000 πολίτες, δηλαδή το 75%. Για την ηλικιακή ομάδα 60 -64 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 352.000 πολίτες, δηλαδή 50%. Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι εντυπωσιακό ότι αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων εντός Μαρτίου.

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ