Βασίλης Κικίλιας: Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική
Ρεκόρ εισαγωγών σε νέα περιστατικά Covid-19 στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του νομού
Μεγάλη η πίεση στο Σύστημα Υγείας, με την κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική στο 90%, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη live ενημέρωση.
Ολοκληρώθηκε η νέα live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα από το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία κορωνοϊού στη χώρα.
Μαζί του ήταν η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 1.913 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 869 στην Αττική.
Μιλώντας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική έχει φθάσει το 90%. Όπως είπε, τα τελευταία δύο 24ωρα έχουν σημειωθεί «ρεκόρ» εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία: 168 την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2021 και 186 την Τρίτη.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φθάσει τις 790.586, με τον ημερήσιο αριθμό να ξεπερνά πλέον τις 30.000. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, όπως σημείωσε, θα γίνουν περισσότεροι από 31.000 εμβολιασμοί κατά της Covid-19. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έχουν φθάσει το 1.480.479.
«Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε ο υπουργός Υγείας, ζητώντας εκ νέου την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού (μάσκα, αποστάσεις, αντισηπτικό, υγιεινή χεριών).
Αναστασία Κοτανίδου προς πολίτες για κορωνοϊό στην Ελλάδα - «Κάντε λίγο ακόμη υπομονή»
Από τη μεριά της η κα Κοτανίδου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή, καθώς «στα χέρια μας υπάρχει το όπλο των εμβολιασμών». Όπως είπε, είναι πιθανό «να κάνουμε φέτος Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας».
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, «η Αθήνα περνά τις μεγαλύτερες πιέσεις τόσο σε απλές κλίνες Covid-19 όσο και σε κρεβάτια ΜΕΘ», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση στην Εντατική. «Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις» σημείωσε.
Αναφορικά με τις νοσηλείες παιδιών με Covid-19 στην Ελλάδα, η κα Κοτανίδου υπογράμμισε ότι το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρό, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν μια «πολύ καλή έκβαση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.