Ελλαδα

Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος

Kρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Χίος
Στέφανος Χίος © EUROKINISSI

Ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανος Χίος, συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ

Εντολή για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου -εκδότη Στέφανου Χίου έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για παραβίαση του νόμου περί ασέμνων σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε πριν λίγο ότι έχει συλληφθεί και βρίσκεται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας

Μια από τις προηγούμενες συλλήψεις του δημοσιογράφου ήταν αυτή το Μάρτιο του 2020 για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», που ανέφερε ότι έκλεισαν οι τράπεζες και τα σούπερ - μάρκετ λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν το λένε αλλά θα το κάνουν. Ξανάρχεται ο εφιάλτης της νύχτας της 28ης Ιουνίου 2015. Κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Μόνο από τα παράθυρα και με προσωπικό ασφαλείας ψωνίστε για να μην ξεμείνετε».

Την ίδια εποχή, μέρες νωρίτερα, είχε υποβληθεί μήνυση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και πάλι για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα το 2018 είχε προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» στο οποίο, με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό, παρουσιάζονταν οι τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ