Ελλαδα

Καλφαγιάννης-Καταγγελίες: Αν με καλέσει εισαγγελέας θα πάω πρώτος

«Τρεις φορές ηθοποιοί και σκηνοθέτες ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωνίδας Καλφαγιάννης
Λεωνίδας Καλφαγιάννης © Instagram

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε για τις καταγγελίες στον χώρο του θέατρου και τόνισε ότι αν τον καλέσει ο εισαγγελέας θα πάει πρώτος.

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και ξέσπασε σχολιάζοντας τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ψυχολογική βία στον χώρο του θεάτρου. 

«Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και φοβόμαστε να τα πούμε. Τα ξέρουμε όλοι με τον τρόπο που ο καθένας τα έχει ζήσει. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει και για πράγματα που υπήρξα μάρτυράς μαρτύρων. Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μη μπορούμε να μιλήσουμε γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας.

»Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που θα πούμε κάποια πράγματα. Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για αυτούς που υπήρξαν θύματα, για αυτούς που αντισταθήκαν στο να υπάρξουν σεξουαλικά θύματα, αλλά υπήρξαν θύματα μιας βίας ψυχολογικής, ηθικής, επαγγελματικής σε εξουθενωτικό σημείο. Και υπήρξαν και άτομα που ίσως ήταν τα πιο βαθιά ψυχικά βιασμένα άτομα που ήταν δίπλα στους θύτες», είπε ο ηθοποιός.

«Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος»

«Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος. Όταν με πήρε συνεργάτιδά σας, της είπα πως πρώτα θέλω να πάω να τα πω στον Εισαγγελέα ενόρκως και εγγράφως. Και για αυτούς που ακούμε τώρα, κάποιους και έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη και έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους απέναντι μου. Και εγώ τους έκλεισα τις πόρτες όταν με πήραν δεύτερη φορά που ήμουν αναγνωρίσιμος. Γιατί αυτό πούλαγαν το "έλα, για να γίνεις". Όταν λοιπόν υπάρχει μια αναγνώριση από το κοινό, ήρθαν και μου έκαναν οι ίδιοι πρόταση, τους είπα δεν ντρέπεστε να με παίρνετε τηλέφωνο, να μην τολμήσετε να ασχοληθείτε ξανά μαζί μου.

»Μην νομίζετε ότι λειτουργούν και κατά μόνας, υπάρχουν συνεννοήσεις και το ξέρουν πολλά παιδιά. Υπάρχει μια τρελή ευκαιρία να μην τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες. Η βία δεν έχει ένα φύλο, πρόσθεσε.

Τρεις φορές ηθοποιοί και σκηνοθέτες ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου

Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μίλησε για την προσωπική του εμπειρία. «Υπήρξα τρεις φορές με ηθοποιούς και σκηνοθέτες που ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους. Απορώ με κάποια πράγματα που δεν λέγονται και που δεν ακούγονται. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Δεν με αφήνει το νομοθετικό πλαίσιο να παρέμβω, γιατί πρέπει να έχω βιασθεί ή να είμαι θύμα ή μάρτυρας σε περιστατικό.

»Υπάρχει μια ολική επαγγελματική εξόντωση με έναν τρόπο που δεν υπάρχουν λόγια να ειπωθεί. Είναι τέτοιες οι καλύψεις που είχαν φροντίσει αυτοί οι άνθρωποι να βρουν που πρέπει να υπάρχουν πολλές καταγγελίες, όπως γίνεται τώρα, να συγκριθούν και να δοθεί η απάντηση.

»Έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους στην προσωπική μου ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι, όταν έγινα αναγνωρίσιμος, ήρθαν και μου έκαναν πρόταση. Και τους είπα ''δεν ντρέπεστε να με παίρνετε τηλέφωνο; Να μην τολμήσετε ξανά να ασχοληθείτε μαζί μου''. Το έκλεισα.

»Να τους πω εγώ από εδώ, ότι δεν θα μου λείψετε. Δεν θα μου λείψετε, κύριοι και κυρίες. Η βία έχει και ανδρικό και γυναικείο πρόσωπο», κατέληξε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ