Ελλαδα

Γιώργος Κιμούλης: Ποιες είναι οι έξι γυναίκες που τον κατηγορούν

Πέντε γυναίκες ακολούθησαν τη Ζέτα Δούκα και μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Κιμούλης
Ο Γιώργος Κιμούλης © EUROKINISSI

Υπόθεση Γιώργου Κιμούλη: Ποιες είναι οι έξι γυναίκες, οι οποίες τον κατηγορούν για κακοποίηση, λεκτική βία και

Έξι είναι οι γυναίκες, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν αναφέρει περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού, λεκτικής και σωματικής βίας, που υπέστησαν από τον Γιώργο Κιμούλη. Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Γερονικολού, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Φαίη Ξυλά, Ευδοκία Ρουμελιώτη και Κατερίνα Παπουτσάκη αποκάλυψαν τα βιώματά τους από τις συνεργασίες που είχαν με τον δημοφιλή ηθοποιό.

Ζέτα Δούκα: Με έβρισε και με κλώτσησε

Την πρώτη καταγγελία πραγματοποίησε η γνωστή ηθοποιός, Ζέτα Δούκα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κα Δούκα κατήγγειλε ότι πριν χρόνια, ο ηθοποιός την είχε βρίσει και κλωτσήσει ενώ συνεργάζονταν για την παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα είπε «στον αέρα» εκπομπής η ηθοποιός, καθ' όλη τη θεατρική σεζόν 2008-2009 είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον συνάδελφό της.  

Τι δήλωσε η Ζέτα Δούκα 

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρήσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία. Ήταν μία ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ, εκ των οποίων ήταν και αυτός ο σκηνοθέτης, ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός».      

«Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να αλλάξει τα λόγια [...] να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει για να μην είναι συγκεντρωμένος επί σκηνής [...] το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που βγήκαν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα πιο πολύ».   

«Τον Δεκέμβριο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μία νύχτα που καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, είχε πολύ λίγο κόσμο στην βραδινή παράσταση, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση και όταν κατέβηκα να πω "οκ γιατί δεν βγαίνεις να το πεις εσύ επί σκηνής" με έβρισε, με κλώτσησε και είπε "ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι»".  

«Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή με σκοπό να παραμείνει το έργο. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής, τα άλλα δύο μέλη του θιάσου με πήγανε στο σπίτι του και όταν τελείωσε η διαδικασία γέμισα σπυριά τα οποία τα παντρεύτηκα για ενάμιση χρόνο στη ζωή μου. Γιατί τώρα; Τώρα είναι η εποχή. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, δεν με νοιάζει τι θα πουν; Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα. [...] Υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες για όλη αυτή την ιστορία που καταθέτω αυτή τη στιγμή».   

«Θα ήθελες να πεις όνομα, μία παράσταση», ρωτήθηκε η ηθοποιός; «Ναι. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το Closer το 2008 – 2009 [...] Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

Κατερίνα Γερονικολού: Με τρόμαξες, με φόβισες

Η Κατερίνα Γερονικολού κατηγορεί τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό. Η καταγγελία της έρχεται μετά την εξομολόγηση από τη Ζέτα Δούκα για τα όσα βίωσε, όπως υποστηρίζει, από τον Γιώργο Κιμούλη.

Η Κατερίνα Γερονικολού, με ανάρτησή της στο Instagram, κατήγγειλε τον Κιμούλη, επισημαίνοντας: «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη "συνεργασία" μας». Το post στα social media συνοδεύεται από την αφίσα της παράστασης «Δον Ζουάν, η επιστροφή», στην οποία συνεργάστηκε με τον Κιμούλη.

«Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας "πικραμένης"» συνεχίζει, προσθέτοντας: «Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας».

Στην ανάρτησή της στο Instagram, με την οποία καταγγέλλει τον Γιώργο Κιμούλη, η Κατερίνα Γερονικολού ξεκαθαρίζει: «Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος».

Παπουτσάκη για Κιμούλη: Έχασα τη φωνή μου και ζορίστηκα πολύ

Για τη δική της εμπειρία, την οποία και χαρακτήρισε «δύσκολη», με τον Γιώργο Κιμούλη, μίλησε με τη σειρά της η Κατερίνα Παπουτσάκη σε συνέντευξη, που παραχώρησε.

Χαρακτηριστικά, η πρωταγωνίστρια δήλωσε πως «τους πρώτους μήνες ήταν πολύ δύσκολα, έχασα τη φωνή μου και ζορίστηκα πολύ. Ήταν μια πολύ δύσκολη συνεργασία. Δεν είχαμε καμία απολύτως επαφή όταν έχασα τελείως τη φωνή μου και κλείστηκα στο καμαρίνι μου. Έκανα την καρδιά μου πέτρα και συνέχισα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να καταλάβω καταστάσεις που μπορεί να πήγαν παραπέρα από τη δική μου περίπτωση και να ήταν ακόμα πιο δύσκολες και πιο παρεμβατικές».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως στην παράσταση που συμμετείχε με τον Κιμούλη, με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», ήταν η τρίτη -κατά σειρά- που υποδύθηκε τη «Ρίτα».

Κλείνοντας, η κα Παπουτσάκη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στη Ζέτα Δούκα, αλλά και σε όποιον ή όποια έχει να καταγγείλει μια περίπτωση στην οποία αισθάνθηκε ότι ξεπεράστηκαν τα όρια από κάποιον που καταχράστηκε την εξουσία του.

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη για Γιώργο Κιμούλη: Αναγκάστηκα να πάρω χάπια

Με τη σειρά της, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, περιέγραψε την συμπεριφορά που είχε απέναντί της ο Γιώργος Κιμούλης στις πρόβες θεατρικής παράστασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να πάρει μέχρι χάπια για το στομάχι για να μπορέσει να σταθεί όρθια στις πρόβες.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Αλεξάνδρας Ταβουλάρη:

«Θέλω να πω κι εγώ ένα δυνατό φτάνει πια, μετά το θαρραλέο βήμα που έκανε η Ζετα!

»Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος άνθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης.

»Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα από τα πολλά ξεσπάσματα, που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. (τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα)

»Μιλάω τώρα γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή, γιατί τώρα δεν είμαι μόνη μου, τώρα δεν φοβάμαι να το εκφράσω γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι θα υπάρξει η ιδανική στιγμή που θα μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις ιστορίες γυναικών, συναδέλφων που έχουν υποφέρει από την τυραννία ενός και μόνο ανθρώπου. Μιλάω για να τελειώσει αυτή η εποχή.

Φαίη Ξυλά: Ήταν η χειρότερη συνεργασία μου

Η Φαίη Ξυλά μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» το πρωί της Τετάρτης (27/1) και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη ανέφερε: «Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως και η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη, όμως, έβαλα τα όριά μου. Διεκπαιρώθηκε η συνεργασία πάρα πολύ δύσκολα χωρίς να μιλάμε καν μεταξύ μας, καμία επαφή. Ήταν ψυχοφθόρα. Δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Όλα αυτά που περιγράφει η Ζέτα Δούκα είναι καταδικαστέα», είπε μεταξύ άλλων η Φαίη Ξυλά.

Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν σε δύο θεατρικές παραστάσεις: «Θεσμοφοριάζουσες» και «Δον Ζουάν, η επιστροφή».

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Με κακοποίησε ψυχικά, το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ

Από την πλευρά της, η Ευδοκία Ρουμελιώτη τάχθηκε υπέρ της Ζέτας Δούκα για τις καταγγελίες που έκανε χθες στο MEGA σχετικά με την λεκτική αλλά και σωματική βία που άσκησε σε αυτήν ο Γιώργος Κιμούλης. 

Σύμφωνα με την ηθοποιό όταν έκαναν την παράσταση «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» και ενώ ήταν πολύ χαρούμενη για αυτή την παράσταση αντιμετώπισε μια λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου από τον Γιώργο Κιμούλη. «Στις πρόβες πήγαν όλα περίφημα, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή. Με κακοποίησε ψυχικά, το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν στη σκηνή να κάνω τη δουλειά και ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που μου έλεγε στο αυτί μου».

«Εγώ βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή, όταν τελείωσα την συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει. Πες μου γιατί μου τα κάνεις όλα αυτά; Εσύ με επέλεξες να κάνουμε αυτή τη δουλειά τον ρώτησα. Δεν πήρα απάντηση. Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα για ποιο λόγο τα πέρασα όλα αυτά. Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Ευτυχώς μετά συνάντησα ανθρώπους άλλους γιατί αλλιώς θα τα είχα εγκαταλείψει. Πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ, γεμάτο και να πάω στο σπίτι μου. Η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου είναι πάνω από την παράσταση, αν δεν μπορείς πρέπει να κλείσει το θέατρο, μου είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Λάκης Λαζόπουλος», δήλωσε η ηθοποιός.

«Τώρα πια δεν φοβάμαι. Δεν ξεκίνησα τώρα και δεν φοβάμαι μήπως δεν βρω δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο να ωριμάσει όλο αυτό και να βγει να μιλήσει. Τώρα είναι η στιγμή να ακουστεί. Οταν εγώ μίλησα πρώτη πέρασε στα ψιλά», κατέληξε η ηθοποιός.

Η αντίδραση του Γιώργου Κιμούλη στη Ζέτα Δούκα και την Κατερίνα Γερονικολού

Ο Γιώργος Κιμούλης απαντά με αγωγή και μήνυση στη Ζέτα Δούκα, μετά τις καταγγελίες ότι δέχθηκε σωματική και λεκτική βία από τον συνάδελφό της κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στο θέατρο πριν από περίπου 13 χρόνια. 

«Είναι ψευδέστατο 100%. Θεωρώ ψευδέστατο όλο αυτό και για αυτό κινήθηκα ήδη νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση», λέει στο tlife.gr o Γιώργος Κιμούλης, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της ηθοποιού. Ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι η Ζέτα Δούκα θέλησε στην «ψύχρα» να εκμεταλλευτεί τις καταγγελίες που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, αποκαλύπτοντας την κακοποίηση που είχε δεχθεί. «Διαβεβαιώνω ότι δεν την έβρισα και την κλώτσησα. Δεν λέω ότι δεν με αφορά το προσωπικό μου και με αφορά το συλλογικό σε έναν κοινωνικό χώρο. Με αφορά, αλλά αφορά ταυτόχρονα εμένα, εκείνη και την πράξη της που αυτό θα λυθεί στο δικαστήριο. Το άλλο όμως είναι πολύ επικίνδυνο. Φανταστείτε να θεωρηθεί η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου ως κάτι μοδάτο και ο καθένας να θυμάται ένα γεγονός πριν 15 χρόνια όπου κάποιος το στεναχώρησε, θύμωσε ή απαξίωσε και να βγαίνει να διηγείται και να περιγράφει μια ιστορία υπερβάλοντας και προσθέτοντας και ψευδή γεγονότα. Μετά από λίγο θα το πάρει πίσω, αλλά αυτό έχει μείνει. Αυτό είναι το ένα, το άλλο είναι η μείωση της πράξης της κυρίας Μπεκατώρου. Εγώ θα κινηθώ δικαστικά. Αυτό δημιουργεί ένα ήδη τετελεσμένο ότι το άλλο μέρος που συκοφαντείτε αντιδρά οπότε θα οδηγήσει σε μια σιωπή αντίστοιχες περιπτώσεις της κυρίας Μπεκατώρου. Δεν λέω ότι είναι μικρό πράγμα το προσωπικό μου, αλλά πέρα από που με έχει στεναχωρήσει και με έχει θυμώσει, είναι και το άλλο που δεν πρέπει να διαφεύγει από κανένα», λέει ο ηθοποιός και συμπληρώνει: «Ούτε τα θυμάμαι τα γεγονότα αυτά που λέει. Περιγράφει ένα γεγονός που έγινε την περίοδο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και υπάρχει φωτογραφία μετά από ένα μήνα που μας δείχνει να είμαστε μέσα στα χαμόγελα και να κόβουμε πίτα». 

Ως προς τις καταγγελίες της Κατερίνας Γερονικολού ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε στη συνάδελφό του μέσω της εκπομπής «Happy Day».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην τηλεοπτική εκπομπή ο Γιώργος Κιμούλης τόνισε για την Κατερίνα Γερονικολού: «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία… Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει… Τι να κάνουμε τώρα;»

Και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».

Αναφορικά με τη Ζέτα Δούκα ο Γιώργος Κιμούλης τόνισε: «Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική. Αντί να βγω εγώ, να βγει εκείνη; Δεν θυμάμαι αυτήν τη στιγμή, μπορεί να ήταν πράξη του να της δείξω ότι είναι και αυτή πρωταγωνίστρια. Μπορεί, δεν ξέρω. Τι; Να απέφευγα να μιλήσω στον κόσμο; Αν είναι δυνατόν» ανέφερε ο Γιώργος Κιμούλης για τα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα.

Και πρόσθεσε: «Δεν το έχω κάνει ποτέ. Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ