- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβόλιo για κορωνοϊό: Ποιοι το κάνουν πρώτοι - Τα κριτήρια
Η Μαρία Θεοδωρίδου εξήγησε πώς γίνεται η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό από το Υπουργείο Υγείας
Αυτά είναι τα κριτήρια για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα με βάση τα οποία γίνεται η προτεραιοποίηση για το ποιοι πολίτες κάνουν πρώτοι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι πολίτες που κάνουν πρώτοι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε η Μαρία Θεοδωρίδου.
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μιλώντας τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, στη live ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην προτεραιοποίηση και πώς γίνεται αυτή.
Αφού ξεκαθάρισε ότι οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα χορηγήθηκαν κανονικά, με την επιχείρηση εμβολιασμού των πολιτών να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα βάσει του σχεδιασμού που υλοποιεί βήμα βήμα το Υπουργείο Υγείας, η κα Θεοδωρίδου παρουσίασε τα κριτήρια με βάση τα οποία γίνεται η προτεραιοποίηση από το Υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα:
- Αυξημένος κίνδυνος από νόσηση. Διαπιστώθηκε στους μήνες της πανδημίας Covid-19 ότι η μεγάλη ηλικία αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για βαριά νόσηση. Είναι κατανοητό γιατί οι ηλικιωμένοι είναι οι πρώτοι από αυτούς που θα εμβολιαστούν.
- Αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης στον ιό. Η κύρια ομάδα που εκτίθεται είναι οι υγειονομικοί. Όταν ξεκίνησε η προτεραιοποίηση, υπήρχαν σκέψεις για την αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς, καθώς αποτελούν «το παράδειγμα και τον φωτεινό φάρο» για τους υπόλοιπους. Με μεγάλη ικανοποίηση μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ευρεία αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς.
- Η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ηλικιωμένων, που ζουν σε ειδικές δομές, σε δομές αποκατάστασης ή και χρονίων πασχόντων.
- Τελευταία ομάδα είναι οι λίγοι, όμως απαραίτητοι υπάλληλοι για τη λειτουργία του κράτους, εξήγησε η κα Θεοδωρίδου.
Όπως είπε, στην προτεραιοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνονται άτομα κάτω των 18 ετών. «Δεν υπάρχουν μελέτες σε ηλικίες κάτω των 18 ετών και ευτυχώς η νόσηση στην παιδική και εφηβική είναι ήπια και σπάνια έχει μια σοβαρότητα» τόνισε.
Στην προτεραιοποίηση από το Υπουργείο Υγείας «δεν υπάρχουν στοιχεία αυθαιρεσίας», ξεκαθάρισε η κα Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας ότι «έχει στηριχτεί στα τεκμηριωμένα δεδομένα διεθνών και παγκόσμιων οργανισμών και βασίζεται σε κανόνες της βιοηθικής».
Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Τι είπε η Μαρία Θεοδωρίδου που έκανε το εμβόλιο της Pfizer
Επιπλέον, η Μαρία Θεοδωρίδου μοιράστηκε την εμπειρία της που έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι ένιωσε «συγκίνηση, χαρά και μια ηθική ικανοποίηση ότι η προσδοκία πολλών μηνών έφτανε στην εφαρμογή των εμβολίων».
Και πρόσθεσε: «Αυτά τα συναισθήματα θα τα έχετε κι εσείς κάνοντας το εμβόλιο και ο στόχος όλων όσων ασχολούμαστε με τα εμβόλια, είναι να μη μείνει ούτε ένα άτομο στη χώρα μας που να μην εμβολιαστεί».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.