Ελλαδα

Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο αναβατόριο στην Ακρόπολη

«Χαιρόμαστε που σήμερα θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το έργο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το νέο αναβατόριο της Ακρόπολης εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε σήμερα Πέμπτη (3/12) το νέο αναβατόριο της Ακρόπολης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια και μιλά με έργα. Χαιρόμαστε που σήμερα θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το έργο. Χαίρομαι που θα είμαι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον ανελκυστήρα», σημείωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι το εθνικό σχέδιο δράσεις για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι προσωπική του δέσμευση. «Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για να το κάνουμε πράξη». 

«Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει περισσότερο παρά ποτέ και είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εμβληματικό που δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο νέος ανελκυστήρας αλλά και οι νέες διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και στους ηλικιωμένους που θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Είναι γεγονός ότι πλέον η Ακρόπολη, το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, είναι απολύτως προσβάσιμη. Εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν. Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι μόνον, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη και ο κάθε ένας που έχει ανάγκη μπορεί να προσεγγίσει πλέον μέχρι τη νότια κλιτύ», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην Ακρόπολη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ