- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός-ΥΠΠΟΑ: Εκτίμηση για τις ζημιές σε Σάμο, Ικαρία και Χίο
Τι κατέγραψε η αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων
Σεισμός στη Σάμο: Η πρώτη εκτίμηση του ΥΠΠΟΑ για τις ζημιές σε μνημεία και μουσεία σε Σάμο, Ικαρία και Χίο.
Ζημιές στα μνημεία και τα μουσεία της Σάμου και της Χίου προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Σάμου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «στο Κάστρο Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο κατέρρευσαν τμήματα των τειχών του, ενώ κάποια τεμάχη τους κατακρημνίστηκαν στη θάλασσα. Στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου κατεγράφησαν ελάχιστες ζημιές, οι οποίες περιορίζονται στα νεότερα κτίσματα, τα οποία υποστηρίζουν την λειτουργία του χώρου».
Μεγάλες όμως είναι «οι ζημιές στην έκθεση των αγγείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, ενώ «άνοιξαν» συγκολλήσεις σε κάποια γλυπτά. Ρωγμή εμφανίστηκε στο πόδι του υπερμεγέθους κούρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Μικρές ρωγμές δημιουργήθηκαν στην Ικαρία, στο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αγ. Κηρύκου, με μόνη απώλεια «ένα μικρό αγγείο, το οποίο έπεσε από την βάση του και έσπασε».
«Στη Χίο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο έπεσαν κάποια μικρά εκθέματα μέσα στις προθήκες στην αίθουσα της κοροπλαστικής, και λίγα κεραμικά στην αίθουσα των αρχαϊκών κεραμικών. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, ενώ συγχρόνως ξεκινούν οι ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.