- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός στη Σάμο: Μεταβαίνει εκτάκτως στο νησί ο Νίκος Χαρδαλιάς
Μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ
Εκτάκτως μεταβαίνει στη Σάμο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στη Σάμο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να παρακολουθήσει διά ζώσης τα όσα προκάλεσε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ.
Το χρονικό του σεισμού
Η ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε στα ανοιχτά της Σάμου λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι έχει προκαλέσει υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 10 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό. Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή στη Θεσσαλία, την Αττική, όλα τα νησιά και την Κρήτη.
Μήνυμα του 112- «Μείνετε μακριά από τις ακτές»
Το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις ακτές και να παρακολουθούν τα ΜΜΕ, ενώ παρατίθενται οδηγίες ατομικής προστασίας.
Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στους κατοίκους όλων τω νησιών που ορίζονται από το τρίγωνο Ικαρία- Κω - Χίο, με τη σύσταση να απομακρυνθούν από τις ακτές για να μην κινδυνέψουν σε περίπτωση τσουνάμι αλλά και από τα κτίρια για τον κίδυνο μεγάλων μετασεισμών.
Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται αποκλειστικά στους κατοίκους της Σάμου τους οποίους επίσης καλεί να απομακρυνθούν από τα κτήρια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία εξωτερικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.