Ελλαδα

Ζακ Κωστόπουλος: To πρόσωπό του στο κτίριο της Στέγης

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη για τον θάνατο του ακτιβιστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zak-kostopoulos.jpg
© EUROKINISSI

Το πρόσωπο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου φωτίζει το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη για των 6 κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση έχει φωτιστεί με εικόνες του προσώπου του. 

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και λίγες μέρες πριν τις 8 Οκτωβρίου, όταν υπήρξε η καταδικαστική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Tότε στο κτίριο της Στέγης υπήρχε το πρόσωπο του Παύλου Φύσσα. H δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ξεκινά αύριο, 21 Οκτωβρίου.

zak-kostopoulos-4-min.jpg
© EUROKINISSI

 

Ζακ Κωστόπουλος: 8 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις ζητούν δικαιοσύνη

Με κοινό κείμενο οκτώ ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις ενημερώνουν για την έναρξη της δίκης «για την άγρια δολοφονία του φίλου και συντρόφου μας Ζακ Κωστόπουλου» την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.

Στο κοινό κείμενο τονίζεται ότι «η δολοφονία του Ζακ παρουσιάστηκε σχεδόν ως ατύχημα, ενώ υπήρξε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας και σπίλωσης του ονόματός του».

«Ο Ζακ Κωστόπουλος, μέλος και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ και οροθετικής κοινότητας, εμβληματική drag queen με το όνομα Zackie Oh, αρθρογράφος, ηθοποιός και youtuber, δολοφονήθηκε βίαια πριν δύο χρόνια, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Δύο χρόνια και ένα μήνα μετά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καλείται να αποδώσει ευθύνες για τη δολοφονία αυτή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Ήδη από την πρώτη στιγμή, η δολοφονία του Ζακ παρουσιάστηκε σχεδόν ως ατύχημα, ενώ υπήρξε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας και σπίλωσης του ονόματός του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δύο έτη μετά τη δολοφονία δεν έχει ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), η οποία διατάχθηκε σε βάρος των αστυνομικών που τον χτύπησαν και τον συνέλαβαν βίαια παρά την ημιθανή του κατάσταση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ