- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη ΧΑ: Κάθειρξη 13 ετών για την ηγεσία προτείνει η εισαγγελέας
Οι εισαγγελικές προτάσεις για τις ποινές στους καταδικασθέντες
Η εισαγγελέας προτείνει 13 χρόνια φυλάκιση για την ηγεσία της ΧΑ - Η ποινή αφορά τους: Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παππά, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο, Γερμενή
13 χρόνια φυλάκιση προτείνει η εισαγγελέας για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη δίκη που είναι σε εξέλιξη. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το υπόλοιπο «διευθυντήριο» της οργάνωσης.
Για τους του πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη χωρίς ελαφρυντικά η εισαγγελέας πρότεινε 7 χρόνια ενώ για τους 4 πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό πρότεινε κάθειρξη 5 ετών.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικό από την ομάδα των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών μόνο στους Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ( καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μιχάλη- Αβράμη Αρβανίτη ( σύννομο βίο) και Νίκο Μίχο ( ειλικρινής μεταμέλεια).
Πρότεινε επίσης 7 χρόνια στους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη χωρίς ελαφρυντικά ενώ για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό πρότεινει κάθειρξη 5 ετών.
Για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα προτείνει την ποινή των ισοβίων, ενώ 8 χρόνια προτείνει για τους συνεργούς στη δολοφονία.
Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και αύριο θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών. Ακολούθως το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.
Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει υπό διακριτική παρακολούθηση τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, ενώ έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο για ταυτόχρονες συλλήψεις, αν χρειαστεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.