- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού
«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου.
Απορρίφθηκε το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας», ανέφερε το δικαστήριο κι απέρριψε την αίτηση Λαγού για εξαίρεση των δικαστών
Μετά την απόρριψη της αίτησης, που ζήτησε η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, που επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».
Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.
Ο συνήγορος, απαντώντας στην εισαγγελική πρόταση που χαρακτήρισε αόριστη την αίτηση Λαγού, είπε ότι τα γεγονότα είναι πασίδηλα και γι αυτό δεν τα εξειδίκευσαν, εστιάζοντας στις δηλώσεις των πολιτικών, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και στη διαδήλωση την ημέρα της απόφασης επί της ενοχής. Κλείνοντας δε την αγόρευση του, έκανε λόγο για κλίμα φανατισμού, που καλλιεργήθηκε με πολιτικές σκοπιμότητες -όπως είπε- και ανέφερε για την μητέρα του Παύλου Φύσσα.
«Βεβαίως να συμπαθήσουμε τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους, όμως μητέρα είχε και ο Κατσίφας, μητέρες είχαν και τα παιδιά που εκτελέστηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και δεν μιλάει κανένας γι΄αυτά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.