- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στο Άγιο Όρος- Το επίκεντρο της δόνησης
Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 7:12 το πρωί της Δευτέρας (28/9) στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σειμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), η δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 10 χλμ.
H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 17,5 χλμ., και επίκεντρο τα 23 χλμ. νοτιοδυτικά του Άθου.
Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ
Τα ξημερώματα της Κυριακής, σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε το Άγιο Όρος, με κάμερα ασφαλείας να καταγράφει τη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανοικτά του Αγίου Όρους τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020.
Κάμερα ασφαλείας στο Ιερό Ναό Πρωτάτου στις Καρυές κατέγραψε τη στιγμή που σημειώνεται ο σεισμός στο Άγιο Όρος, στις 01.50 τα ξημερώματα. Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 22 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά από το Άγιο Όρος. Στον ίδιο θαλάσσιο χώρο είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Αγίου Όρους, έγινε αισθητός στις μονές κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού (σ.σ. το 'Αγιο Όρος ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο).
Ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις, μικρότερης έντασης, με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 3,9 Ρίχτερ, στις 02.09 τα ξημερώματα.
Δείτε τη στιγμή που σημειώνεται ο σεισμός ανοικτά του Αγίου Όρους, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ:
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δε βγαίνει η ζωή με φόβο», τόνισε η ηθοποιός
Υπό το μηδέν η θερμοκρασία
Πότε αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περισσότερες από 350 δωρεάν εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας - Τι περιλαμβάνει η πρώτη εβδομάδα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το τμήμα πανεπιστημίου που αλλάζει ονομασία ήδη από φέτος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Πώς γιορτάζεται ο Άγιος σε περιοχές της χώρας
Γιατί είναι κινητή η γιορτή και πότε μεταφέρεται
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.