- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκίκας Μαγιορκίνης: Προτελευταίο μέτρο το κλείσιμο των σχολείων- Τι είπε για τα κρούσματα στην Αττική και τη χρήση μάσκας.
O Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση (25/9) ότι προτελευταίο μέτρο για τον κορωνοϊό από το lockdown είναι το κλείσιμο των σχολείων.
O επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, υπογράμμισε ότι ο ιός παραμένει το ίδιο επικίνδυνος με το πρώτο κύμα, ενώ η χρήση μάσκας προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από την μόλυνση και μειώνει το ρυθμό της μετάδοσης.
«Η προσήλωση στη μάσκα είναι η καλύτερή μας δυνατότητα για να σταθεροποιήσουμε την επιδημία και να επιτύχουμε την ισορροπία σε βάθος χρόνου», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να κρατήσουν αυτό το μέτρο αυτοπροστασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού ανέφερε πως πλέον κάθε μέρα τουλάχιστον πέντε συμπολίτες μας χάνουν τις ζωές τους, ενώ η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, παράγοντας την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων.
286 τα σημερινά κρούσματα- Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 286 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
2.763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τις μεγάλες αλυσίδες
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.