Δύο άνδρες, θετικά κρούσματα κορωνοϊού έφυγαν από το νοσοκομείο «Σωτηρία» και αναζητούνται από τις αρχές.
Η Αστυνομία αναζητά δύο άνδρες που έφυγαν χθες Τρίτη (22/09) από το νοσοκομείο Σωτηρία ενώ είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πρόκειται για δύο άνδρες που παρά τις οδηγίες των γιατρών έφυγαν από το νοσοκομείο.
Άμεσα έγινε καταγγελία στο ΑΤ Παπάγου και αναζητούνται.
Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα και αύριο για την Αττική
Νέες προειδοποιήσεις από τον Νίκο Σύψα αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν τριψήφια.
Ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική εμφανίστηκε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας. Τα στοιχεία «προοιωνίζουν θύελλα» επεσήμανε, αναφέροντας πως ακόμη και αύριο μπορεί να ληφθούν μέτρα εάν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων.
«Είμαστε σε αυτό που λέμε πορτοκαλί φάση της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, το λεγόμενο lockdown» σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν, είπε και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση, μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε:
«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».
Ο ίδιος προχώρησε σε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και επανέλαβε τις τέσσερις προϋποθέσεις που έχουν ορίσει οι ειδικοί: αποστάσεις, μάσκα, πλένουμε χέρια, αποφεύγουμε συνωστισμούς.
«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ. Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα».
Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς «επικοινωνούν μεταξύ τους».
«Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» επεσήμανε και είπε πως θα «δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα».
«Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα έχουμε lockdown» υπογράμμισε, καταλήγοντας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Ισχυροί άνεμοι αναμένονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο
Επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες
Η εταιρεία έχει λάβει την απόφαση να αυξήσει τις σουίτες από 30 που είναι σήμερα, σε 171
Πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.