Ελλαδα

Σωτηρία: Αρνητικά 22 τεστ στο προσωπικό της θωρακοχειρουργικής

Είχαν εντοπιστεί πέντε κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Σωτηρία
Το νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία © EUROKINISSI

Αρνητικά είναι τα 22 από τα συνολικά 38 τεστ που έγιναν σε προσωπικό της θωρακοχειρουργικής κλινικής του «Σωτηρία», όπου είχαν εντοπιστεί, πέντε κρούσματα.

Σε τεστ κορωνοϊού υποβλήθηκαν συνολικά 38 μέλη του προσωπικού της θωρακοχειρουργικής κλινικής του «Σωτηρία», με τα 22 να είναι αρνητικά. 

Πρόκειται για τρία μέλη ιατρικού προσωπικού και δύο του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής.

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναμένονται ακόμα 16 αποτελέσματα από το προσωπικό της Κλινικής.

Παράλληλα, έγινε απολύμανση στη θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία»

Χθες, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία», με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα τμήμα της θωρακοχειρουργικής.

Η απόφαση ελήφθη μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έγινε απολύμανση στους χώρους.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές. Οι τέσσερις νοσηλευόμενοι ασθενείς στη Θωρακοχειρουργική Κλινική παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της Αττικής παρά τους ολοένα και περισσότερους θανάτους ασθενών με Covid-19 που καταγράφονται στη χώρα μας, με την πληρότητα στο Λεκανοπέδιο να έχει φτάσει το 72%, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ