Ελλαδα

Κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία»

Έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής του νοσοκομείου - «Καμπανάκι» από ΠΟΕΔΗΝ για τους διασωληνωμένους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό «Σωτηρία»
Το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό «Σωτηρία» © EUROKINISSI

Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές - Εκλεισε τμήμα του θωρακοχειρουργικού.

Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία», με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα τμήμα της θωρακοχειρουργικής.

Η απόφαση ελήφθη μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έγινε απολύμανση στους χώρους.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές. Όπως έγινε γνωστό, άλλα 38 άτομα έχουν μπει σε λίστα ιχνηλάτισης και υποβλήθηκαν σε τεστ για Covid-19, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον κορωνοϊό. Οι τέσσερις νοσηλευόμενοι ασθενείς στη Θωρακοχειρουργική Κλινική παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της Αττικής παρά τους ολοένα και περισσότερους θανάτους ασθενών με Covid-19 που καταγράφονται στη χώρα μας, με την πληρότητα στο Λεκανοπέδιο να έχει φτάσει το 72%, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ για διασωληνωμένους - Τι ισχύει με τις κλίνες ανά νοσοκομείο

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική σήμερα λειτουργούν 99 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού και νοσηλεύουν 71 περιστατικά. Οι κενές κλίνες είναι 28 (ποσοστό 28%).

Στις κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που λειτουργούσαν προστέθηκαν ακόμη 11 κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς με αλλαγή της χρήσης της από γενική ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Η ΜΕΘ έξι κλινών του νοσοκομείου Ελπίς άδειασε από γενικά περιστατικά, αλλά δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί λόγω ελλείψεων στον εξοπλισμό.

Η ΜΑΦ της Παπαμακαρίστου δεν χρησιμοποιείται λόγω ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού. Όταν διασωληνώνεται ασθενής με κορωνοϊό στη Παπακάριστο μεταφέρεται σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 79 συμπολίτες μας και ασθενείς της νόσου Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας. Σημειώνεται ότι οι κλίνες στην Αττική εξυπηρετούν και τα νησιά που αεροδιακομίζονται τα περιστατικά.

«Χρειάζεται άμεσα η λειτουργία και νέων ΜΕΘ στην Αττική για περιστατικά κορωνοϊού γιατί παρά τους θανάτους αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι», προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία παραθέτει τα εξής στοιχεία:

  • Νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ ανά νοσοκομείο
  • Θριάσιο νοσοκομείο: Νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και δεν υπάρχουν κενές κλίνες
  • Νοσοκομείο «Αττικό»: Νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και υπάρχουν εννιά κενές κλίνες
  • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται πέντε ασθενείς και υπάρχουν επτά κενές κλίνες
  • Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 22 ασθενείς και υπάρχουν δύο κενές κλίνες
  • Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Νοσηλεύονται 28 ασθενείς και δεν υπάρχουν κενές κλίνες. Προσθέσανε κλίνη για να χωρέσει ο 28ος ασθενής.
  • Γεννηματάς: Δεν νοσηλεύει ασθενείς, ενώ σήμερα δίνεται σε λειτουργία. Διαθέτει 11 κενές κλίνες.
  • Νοσοκομείο «Ελπίς»: Οι έξι κλίνες του ακόμη δεν δόθηκαν για χρήση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ