Ελλαδα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Όσοι μπαίνουν πια στις ΜΕΘ, δεν βγαίνουν»

Σύμφωνα με νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» - Το μήνυμά της προς τους αρνητές της μάσκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Εργαζόμενη στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Εργαζόμενη στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μιλά για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι τα κρεβάτια είναι μονίμως γεμάτα και «όσοι μπαίνουν πια στις ΜΕΘ, δεν βγαίνουν».

Για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μίλησε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία», επισημαίνοντας ότι «Όσοι μπαίνουν πια στις ΜΕΘ, δεν βγαίνουν».

Μεταξύ άλλων η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον κρίσιμη.

«Οι περισσότεροι στις ΜΕΘ είναι άνθρωποι που δεν πίστευαν στον κορωνοϊό» τονίζει μεταξύ άλλων η Ειρήνη Μικροβασίλη, η οποία εργάζεται στην κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και βλέπει καθημερινά τη μάχη που δίνεται και τις πιέσεις που δέχονται οι ΜΕΘ, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Αφού κάνει λόγο για έναν «αόρατο εχθρό» που απειλεί τους εργαζόμενους στην Υγεία που παραμένουν στην πρώτη γραμμή, προσθέτει με νόημα ότι υπάρχει και ένας άλλος εχθρός για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Και αυτός ο εχθρός είναι η κοινωνία.

«Δεν μας σέβονται, έχουμε και εμείς οικογένεια, έχω να δω την μητέρα μου 9 μήνες. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν σέβεται και το προσωπικό των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι που έφθασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Μιλάμε με τους συγγενείς, γιατί όταν φθάνουν σε εμάς, είναι πολύ βαριά. Τώρα πλέον δεν έχουμε δει κάποιον να βγαίνει. Ο ιός είναι επιθετικότατος» ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις της στο Mega η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως λέει, οι ηλικίες όσων νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι μεταξύ 45 και 85. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο και ξεκαθαρίζει ότι τα κρεβάτια στις κλινικές για τον κορωνοϊό είναι μονίμως γεμάτα.

«Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα» αναφέρει με νόημα.

Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία» για κορωνοϊό: Οι αρνητές της μάσκας φεύγουν 10 μέτρα μακριά γιατί ξέρουν πού δουλεύω

Αναφορικά με τις μάσκες για τον κορωνοϊό και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιήσουν, βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες και προφάσεις, η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» απαντά: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».

«Όταν γυρνάω στο σπίτι, κάνω τον σταυρό μου και πριν φύγω από αυτό. Έχω ξεπεράσει κάθε ταμπού, βγαίνω στη βεράντα και ξεντύνομαι, είναι απαγορευτικό να ξεντυθώ μέσα. Θεωρούμε ότι είμαστε βρόμικοι. Τα αερίζουμε και μετά πάνε για πλύσιμο. Έχω δύο αγόρια, 10 και 12 ετών, ο μικρός κλαίει όταν φεύγω. Και ο σύζυγός μου εργάζεται σε μονάδα Covid» εξηγεί για τη δύσκολη καθημερινότητά της.

Και προσθέτει για τους «αρνητές της μάσκας»: «Εγώ όταν πηγαίνω να παραλάβω τα παιδιά οι κύριοι που λένε δεν φοράνε μάσκα, φεύγουν 10 μέτρα μακριά, γιατί ξέρουν ότι εργάζομαι στο "Σωτηρία"».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 89 στην Αττική. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 13, από 65 σε 78, μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

SEVEN MINUTES OF SOUL / ΕΦΤΑ ΛΕΠΤΑ ΨΥΧΗΣ I Official trailer [HD]

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ