Ελλαδα

Κορωνοϊός - ΚΑΤ: Αρνητικά όλα τα τεστ ιχνηλάτησης

Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος είναι θετικός, παραμένει σπίτι του σε καραντίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο ΚΑΤ
Νοσοκομείο ΚΑΤ © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρνητικά και τα 100 τεστ ιχνηλάτησης σε νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό στο ΚΑΤ μετά από κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο.

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ ιχνηλάτησης που έγιναν στο ΚΑΤ, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού. Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος είναι θετικός και παραμένει σπίτι του σε καραντίνα, διαγνώστηκε προχθές το βράδυ και αμέσως ανεστάλη έως τις 8 Οκτωβρίου η λειτουργία σε οκτώ από τις συνολικά 18 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου προκειμένου να απολυμανθούν σχολαστικά όλοι οι χώροι και τα μηχανήματα.

Οι 100 νοσηλευτές, γιατροί και λοιπό προσωπικό δεν είχαν έρθει ούτως ή άλλως σε επαφή μαζί του, αλλά τα μοριακά τεστ έγιναν για λόγους ασφαλείας λόγω της ευαισθησίας του χώρου.

Για τον λόγο αυτό έχουν ανασταλεί έως και την Πέμπτη τα τακτικά χειρουργεία στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ στον α’ χειρουργικό τομέα γίνονται οι επεμβάσεις τόσο για έκτακτα όσο και για τακτικά περιστατικά.

Η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενδεχομένως να αποφασίσει να ελεγχθούν και άλλοι εργαζόμενοι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού.

Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ