Ελλαδα

Κακοκαιρία στη Φθιώτιδα: Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι σε σπίτια και ΙΧ

Κόπηκε η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι - Εκκενώθηκε σχολείο στα Λουτρά Υπάτης - Δείτε εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στη Φθιώτιδα από την κακοκαιρία «Ιανός»: Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στα σπίτια τους
Πλημμύρες στη Φθιώτιδα από την κακοκαιρία «Ιανός»: Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στα σπίτια τους

Πλημμύρες προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» στη Φθιώτιδα, με ανθρώπους να εγκλωβίζονται σε σπίτια και ΙΧ σε χωριά - Απομακρύνθηκαν παιδιά από σχολείο.

Μεγάλα προβλήματα  έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε χωριά κοντά στη Λαμία, με ανθρώπους να εγκλωβίζονται σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πλημμύρες, με την κυκλοφορία οδηγών και πεζών να γίνεται με μεγάλη δυσκολία σε οικισμούς που βρίσκονται σε απόσταση 10-12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας στη Φθιώτιδα βρίσκονται επί ποδός, καθώς τις τελευταίες ώρες η βροχή είναι έντονη. Φερτά υλικά και μεγάλη ποσότητα νερού κατέβηκαν από τα ρέματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν... ποτάμια σε δρόμους που περνούν μέσα από οικισμούς. Χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από τις κατοικημένες περιοχές.

Τα αυτοσχέδια... ποτάμια που έχουν δημιουργηθεί και διασχίζουν κάθετα δρόμους σε οικισμούς κοντά στη Λαμία έχουν ως αποτέλεσμα να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία. Όπως έγινε γνωστό, έκλεισε ο δρόμος από Λαμία προς Καρπενήσι, 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν από το χωριό Ζηλευτό, ενώ προβλήματα υπάρχουν και πριν από το Λιανοκλάδι.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος. Κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες.

Η κακοκαιρία «Ιανός» σαρώνει τη Φθιώτιδα - Αυτοσχέδια ποτάμια διασχίζουν κάθετα χωριά κοντά στη Λαμία
Η κακοκαιρία «Ιανός» σαρώνει τη Φθιώτιδα - Αυτοσχέδια ποτάμια διασχίζουν κάθετα χωριά κοντά στη Λαμία

Δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι επιβάτες σε αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου. Επίσης, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε οχήματα και στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο.

Χείμαρρος στο Λιανοκλάδι

Κακοκαιρία στη Φθιώτιδα: Απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων σε χωριά

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους σε σπίτια στο Λιανοκλάδι, μεταξύ των οποίων είναι και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα, όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών. Στο Ζηλευτό χείμαρρος πήρε μαζί του αυτοκίνητα, ενώ στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πυροσβέστες απομάκρυναν με ασφάλεια ηλικιωμένους.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έκλεισαν δρόμοι στη Φθιώτιδα λόγω πλημμυρών
Κακοκαιρία «Ιανός»: Έκλεισαν δρόμοι στη Φθιώτιδα λόγω πλημμυρών

Κακοκαιρία στη Φθιώτιδα: Εκκενώθηκαν δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Λουτρά Υπάτης
Κακοκαιρία στη Φθιώτιδα: Εκκενώθηκαν δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Λουτρά Υπάτης

Υπενθυμίζεται ότι σε νεότερη τοποθέτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες 9 ώρες, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» συνεχίζει να επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο.

Πλημμύρες στη Φθιώτιδα από την κακοκαιρία: Εκκενώθηκε σχολείο στα Λουτρά Υπάτης

Δύσκολη η κατάσταση στα Λουτρά Υπάτης, με δεκάδες κλήσεις να έχουν γίνει για απάντληση υδάτων.

Σε δημοσίευμά του το lamiareport.gr αναφέρει ότι σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και σε τουριστικά καταλύματα. Στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους μαθητές να απομακρυνθούν. Σε διάφορα σημεία περιμετρικά των κτιρίων το ύψος του νερού ξεπερνούσε το μισό μέτρο και ήταν επικίνδυνο για τα παιδιά και τους γονείς τους να φύγουν.

Πλημμύρες σε χωριά κοντά στη Λαμία: Δρόμοι... ποτάμια στα Λουτρά Υπάτης, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» επηρεάζει τη Φθιώτιδα
Πλημμύρες σε χωριά κοντά στη Λαμία: Δρόμοι... ποτάμια στα Λουτρά Υπάτης

Κακοκαιρία «Ιανός»: Άνοιξαν οι ουρανοί σε χωριά κοντά στη Λαμία - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις στα Λουτρά Υπάτης
Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί σε χωριά κοντά στη Λαμία - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις στα Λουτρά Υπάτης

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν και οδηγούς από αυτοκίνητα σε δρόμους του οικισμού που είχαν πλημμυρίσει. Μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων βρίσκονται στον οικισμό και προχωρούν σε καθαρισμούς και απομάκρυνση φερτών υλικών.

Πλημμύρες στη Φθιώτιδα από την κακοκαιρία «Ιανός»: Δύσκολη η κυκλοφορία για οδηγούς και πεζούς στα Λουτρά Υπάτης
Πλημμύρες στη Φθιώτιδα: Δύσκολη η κυκλοφορία για οδηγούς και πεζούς στα Λουτρά Υπάτης

Την ίδια στιγμή στη Λαμία βρέχει σποραδικά και δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα.

LamiaReport.gr: Λεωφορείο στην εθνική Λαμίας-Καρπενησίου-Λιανοκλάδι

LamiaReport - O "Ιανός" στα Λουτρά Υπάτης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ