- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαχαίρια, όπλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα βρέθηκαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας
Ένοπλη επίθεση μέσα στις φυλακές Κέρκυρας απέτρεψε η Αστυνομία με αιφνιδιαστική έρευνα που έλαβε χώρα από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος. Πάνοπλοι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά τις ακτίνες Ζ και Ε όπου εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα ανατολικού τύπου κι ένα μικρό 25άρι.
Το ένα όπλο ήταν κρυμμένο μέσα σε τοίχο όπου είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και το άλλο μέσα σε σιφόνι αποχέτευσης. Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά. Η έρευνα έγινε από τη διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας με συντονιστή τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ συνέδραμαν άνδρες της ΕΚΑΜ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Έθνος, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν είτε για απόδραση, είτε για ομηρία, είτε για επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει απειλές από κρατούμενους με μεγάλη ισχύ στην φυλακή. Ενδεικτικό είναι ότι τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, καθώς ήταν απολύτως λειτουργικά και υπήρχαν και οι σφαίρες.
Τα δύο πιστόλια εστάλησαν στη διεύθυνση εγκληματολογικού της ΕΛ.ΑΣ. για γενετικό υλικό κι αποτυπώματα. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν ποιοι ήταν οι κάτοχοί τους και με ποιο τρόπο πέρασαν μέσα στη φυλακή.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κρατούμενοι με βαρύ ποινικό παρελθόν, που έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν τις φυλακές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Οι νεότερες εξελίξεις για την υγεία της
Αναμνήσεις ενός μαθητή από την 21η Απριλίου 1967
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.