Ελλαδα

Γώγος: Αναγκαία η οριζόντια επιβολή μέτρων

«Είμαστε σε κρίσιμη καμπή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χαράλαμπος Γώγος στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Ο Χαράλαμπος Γώγος στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό © POOL EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Χαράλαμπος Γώγος και Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν σήμερα στο τιμόνι της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας την ανάγκη να μείνουμε πιστοί στα μέτρα. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Γώγος ένα στα τρία κρούσματα κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικά, ενώ τόνιζε ότι είναι αναγκαία η επιβολή των οριζοντίων μέτρων. O καθηγητής υπογράμμισε ότι πρέπει να προφυλάξουμε τα νοσοκομεία και να διαφυλάξουμε το νοσοκομειακό σύστημα, στείρο. «Παίρνοντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα περιορίσουμε και άλλες ιογενείς λοιμώξεις όπως η γρίπη. Βρισκόμαστε σε ένα είδος δεύτερου κύματος».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση και να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Αναφερόμενος στα τεστ κορωνοϊού, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε «όσο περισσότερα τεστ, τόσο το καλύτερο, αλλά με τα δεδομένα που έχουμε τώρα το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι δειγματοληπτικά τεστ και ιχνηλάτηση».

Χαρδαλιάς: Είμαστε σε κρίσιμη καμπή

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα, ενώ επεσήμανε ότι «είμαστε μακριά από τοπικά lockdown».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστά τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι:

-Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προσωπικού

-Τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία

-Αποφυγή ταξιδιού στο εξωτερικό

-Περιορισμός σε κοινούς χώρους συνάθροισης

-αν έρθει εργαζόμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σε επαφή με κρούσμα επιβάλλεται θερμομέτρηση 2 φορές την ημέρα, ενημέρωση προϊσταμένου.

Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι όλοι οι στρατεύσιμοι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

202 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την ενημέρωση λείπει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος την Τρίτη, επεσήμανε ότι θα τον βλέπουμε μόνο όταν χρειάζεται. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ