- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στο Μάτι: Πρώτη τοποθέτηση Ματθαιόπουλου
Τι αναφέρει ο δικηγόρος του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής
O Βασίλης Ματθαιόπουλος, τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής τοποθετείται μέσω του δικηγόρου του για τις αποκαλύψεις για τη φωτιά στο Μάτι
Για πρώτη φορά, μετά από τις αποκαλύψεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι, που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αποφασίζει να τοποθετηθεί. Μέσω του δικηγόρου του, Διαμαντή Μπασαρά μιλάει για το περιεχόμενο των ηχητικών συνομιλιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ1 αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.
Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.
Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.
Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού.
Επί 33 έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.