Ελλαδα

Ξεπερνούν τις 100 οι καταγγελίες για τον «ψευτογιατρό»

17χρονος ήταν όρθιος και κατέληξε σε καροτσάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο φερόμενος ως ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης
Ο φερόμενος ως ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης © astynomia.gr

17χρονος ήταν όρθιος και κατέληξε σε καροτσάκι. Πάνω από 100 οι καταγγελίες για τον «ψευτογιατρό». Η δράση του απλώνεται σε Λαμία Λάρισα, Βόλο, Ρόδο κι Αττική.

Σχεδόν τις 55 φτάνουν οι νέες καταγγελίες για τον κατηγορούμενο ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος φέρεται να βαρύνεται και με τέταρτο θάνατο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τις αρχικές 45 περιπτώσεις θυμάτων του που εμπεριέχονται στη δικογραφία, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και φωτογραφιών του, τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν δεχθεί ακόμη 55 καταγγελίες πολιτών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πάνω από 100.

Οι 22 από αυτές είναι στην επαρχία και συγκεκριμένα Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Ρόδο, και 33 στην Αττική. Αυτές οι καταγγελίες έχουν ομαδοποιηθεί και λαμβάνονται 4-5 καταθέσεις την ημέρα. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει πέντε άτομα – τρία στην επαρχία και δύο στην Αθήνα. Από αυτές τις μαρτυρίες πολιτών, ο «ψευτογιατρός» φέρεται να έδινε βότανα και αλοιφές ακόμη και για την… απώλεια μαλλιών, ενώ, εκτός από καρκινοπαθείς, μπορούσε να… θεραπεύσει άτομα με δερματολογικά, κινητικά, ορθοπεδικά και άλλα προβλήματα.

«Ήμουν όρθιος και κατέληξα σε αναπηρικό καροτσάκι» καταθέτει θύμα του 47χρονου

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανθρώπου από τη Ρόδο, που έπασχε από κινητικά προβλήματα. Ο «ψευτογιατρός» του είχε αποσπάσει τμηματικά σχεδόν 60.000 ευρώ. Ο προφυλακισμένος είχε πάει στη Ρόδο για να του δώσει τη θεραπεία ίασης των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Το θύμα ισχυρίζεται ότι περπατούσε κανονικά, παρότι είχε προβλήματα, ωστόσο μετά τη «θεραπεία» του Κοντοστάθη και τη διακοπή της πραγματικής θεραπείας καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, αποδίδοντας τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του στις οδηγίες και στα «γιατροσόφια» του ψευτογιατρού.

Το απόγευμα της Τρίτης κατέθεσε και η μητέρα 17χρονου σήμερα παιδιού που αντιμετώπιζε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. Ο «βοτανοθεραπευτής» Κοντοστάθης τής πήρε 500 ευρώ για τη δήθεν θεραπεία του, ωστόσο το παιδί διέκοψε τη δική του και μέσα σε ένα μήνα σταμάτησε να βαδίζει, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ένας συγγενής γυναίκας που έχασε τη ζωή της στην Κρήτη καταγγέλλει πως και εκείνος έπεσε θύμα του ψευτογιατρού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε κοντά του και άλλους ειδικευόμενους νεαρούς γιατρούς, ενώ είχε γνώση του φακέλου με την ιατρική υπόθεση της συζύγου του. Ο Κοντοστάθης, σύμφωνα με το συγγενή της γυναίκας, του είχε αναφέρει πως αν γίνει κάποια μετάσταση μπορεί να του κανονίσει χειρουργείο στη… Βοστόνη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις νέες καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους προκειμένου να επαληθεύσουν αν πράγματι σχετίζονται με τη δράση του Νικόλαου Κοντοστάθη. Αυτές που θα αξιολογηθούν ως αξιόπιστες θα ενταχθούν συμπληρωματικά στη δικογραφία της υπόθεσης.

Στο Άγιο Όρος

Μια γυναίκα από τη Λάρισα κατέθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της είχε γνωρίσει τον «Κόντο» σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, μαζί με τον κουμπάρο του, 3-4 χρόνια πριν πεθάνει ο άνδρας της στις 28 Απριλίου 2017. Ο «Κόντος» είχε συστηθεί ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε προτείνει στον άνδρα της μια ολιστική θεραπεία με βότανα, υποστηρίζοντας ότι «θα γίνει καλά», καθώς έπασχε από γλοιοβλάστωμα, με ημιπάρεση στη δεξιά πλευρά του μετά από χειρουργείο αφαίρεσης μέρους του όγκου. Ο σύζυγός της παρέλαβε… τσάι-αχίλλεια και ένα μπουκάλι με υγρό από τον «Κόντο» χωρίς να καταβάλει χρήματα, ωστόσο δεν ακολούθησε τη θεραπεία φοβούμενος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Ο «Κόντος» τον Μάρτιο του 2017 τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους στη Λάρισα με στρατιωτική στολή… πιλότου. Τόσο πριν όσο και μετά το θάνατο του άνδρα της ο «Κόντος» μεσολαβούσε για μεταθέσεις των παιδιών στο στρατό. Ενας κουμπάρος του συζύγου της, πυροσβέστης, είχε συναντήσει και αυτός τον «Κόντο» στη Μονή Εσφιγμένου στο Αγιο Ορος, ο οποίος συστήθηκε ως πιλότος, πνευματικό παιδί γέροντα και δεξί του χέρι. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι συνάντησε τον «Κόντο» πριν από δύο μήνες, ενώ είχε επικοινωνήσει μαζί του στις 10 Μαΐου 2020 για να πάνε μαζί στο Άγιο Όρος. Ο πυροσβέστης ισχυρίστηκε ότι ο «Κόντος» μεσολαβεί για μεταθέσεις στρατιωτών, ενώ βοηθά ακόμη και αστυνομικούς.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ