- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επιστρέφουν οι μουσικές βραδιές στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου
Την Πέμπτη 18 και 25 Ιουνίου
Επιστρέφουν οι live μουσικές βραδιές στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου - Δείτε το πρόγραμμα για τις επόμενες εβδομάδες.
Τις πόρτες του άνοιξε ξανά το café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου που είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του στις καθιερωμένες live μουσικές βραδιές.
Όπως τονίζεται στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook «έπειτα από ένα μεγάλο μοναχικό κενό χωρίς μουσική και χωρίς επισκέπτες, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα ηχήσουν και πάλι αγαπημένες μελωδίες, ταξιδιάρικες φωνές και τσουγκρίσματα ποτηριών. Το πρώτο μας Live θα φέρει και πάλι την Δώρα Τσίγκα στο μικρόφωνο, τον Γιάννη Καφετζόπουλο στο πιάνο και τον Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα.
Πέμπτη 18 Ιουνίου 21:00
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου, το αγαπημένο μας τρίο επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου σε μια πολυαναμενόμενη μουσική βραδιά τη γνωστή μας ώρα, δηλαδή στις 9 μ.μ. ακριβώς.
Έχοντας ήδη συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας jazz-και όχι μόνο-σκηνής, το τρίο θα μας ταξιδέψει πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, σε ακουστική διάθεση, με επιρροές από την Billie Holliday μέχρι τον Tom Waits και από την Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου.
Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, και μετρά ήδη πολλές εμφανίσεις εντός Αθηνών (Barcelona wine bar, café στον κήπο του Νομισματικού μουσείου, Belle Amie, Σπίρτο, Pure Bliss, κ.ά.) και εκτός Αθηνών, στη Λαμία στην Κρήτη και αλλού.
Παίζουν οι:
Δώρα Τσίγκα | φωνητικά
Γιάννης Καφετζόπουλος | πιάνο
Σωτήρης Πέπελας | τρομπέτα
Πέμπτη 25 Ιουνίου 21:00
Για πρώτη φορά στο café του κήπου θα συναντήσουμε την Λίνα Ροδοπούλου. Η Λίνα Ροδοπούλου έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από την καριέρα της στη γαλλική μουσική, κάνοντας live εμφανίσεις και αφήνοντας το αποτύπωμά της και στη δισκογραφία με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, Νοuvelle passion, μια συλλογή κιθαριστικών διασκευών αγαπημένων γαλλόφωνων τραγουδιών.
Στις 25 Ιουνίου στις 9 μ.μ., θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, όπου θα παρουσιάσει ένα ελληνογαλλικό πρόγραμμα – νοερό ταξίδι ανάμεσα στις δύο χώρες! Αποσκευές της αποτελούν τόσο οι αγαπημένες μελωδίες της Γαλλίας που έχει ερμηνεύσει δισκογραφικά όσο και τα καινούρια της ελληνικά τραγούδια τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Επίσης, θα παρουσιάσει στο κοινό και τις γαλλικές εκδοχές γνωστών ελληνικών κομματιών του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκυ Θοδωράκη, του Μίμη Πλέσσα, κ.ά. Σε αυτό το ταξίδι θα την συνοδεύει ο Κώστας Παρισιάδης στην κλασική κιθάρα, ο Δημήτρης Κούστας στο ακορντεόν και ο Λουκάς Γιαννακίτσας στο κοντραμπάσο.
Παίζουν οι μουσικοί:
Κώστας Παρισιάδης | κλασική κιθάρα
Δημήτρης Κούστας | ακορντεόν
Λουκάς Γιαννακίτσας | κοντραμπάσο
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Info:
- Νομισματικό Μουσείο: Πανεπιστημίου 12, Αθήνα/210 3610067/e.nma.garden@gmail.com
- Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden
- Instagram: https://www.instagram.com/cafenomismatikomouseio/
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.