Ελλαδα

Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Ενδείξεις για υποκινούμενα επεισόδια στη Λάρισα

Με πρόσχημα τη ρατσιστική στοχοποίηση των Ρομά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικσιμός Νέα Σμύρνη, Λάρισα
Οικσιμός Νέα Σμύρνη, Λάρισα © Eurokinissi

Τι λένε πηγές της Ελληνικής Αστυνομία για τα επεισόδια το πρωί της Παρασκευής στον οικισμό Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Ενδείξεις για υποκινούμενη ένταση στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας με πρόσχημα τη ρατσιστική στοχοποίηση των Ρόμα, βλέπουν αστυνομικές πηγές, μετά τα επεισόδια το πρωί της Παρασκευής στη Λάρισα.

Με αφορμή τις εικόνες όπου κάποιοι κάτοικοι έδειχναν τεστ ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, οι ίδιες πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούσαν ότι έδειχναν αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας τεστ αντισωμάτων. «Δύο πολίτες έδειχναν το θετικό μοριακό τεστ του ΕΟΔΥ και τα αρνητικά από τεστ αντισωμάτων» δηλώνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Κάπως έτσι ξεκίνησαν σήμερα τα επεισόδια.

Από το πρωί της Παρασκευής, τουλάχιστον 80 αστυνομικοί με 10 περιπολικά, δύο ομάδες ΟΠΚΕ και τρία συμβατικά περιπολικά της Ασφάλειας βρίσκονταν διακριτικά στη Νέα Σμύρνη. Μπορεί για 45 ημέρες να μην υπήρξε κανένα πρόβλημα στο σημείο, σήμερα όμως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν αντιμέτωποι με 800 άτομα.

Παράλληλα, μια ομάδα των Ρομά ζήτησεν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους για να αμφισβητήσουν τα τεστ του ΕΟΔΥ, ωστόσο όταν τους προσέγγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Γαρουφαλιάς δέχθηκε αναίτια επίθεση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ