- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κορωνοϊός: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφέρειας - 3 λόγοι
Νέα τοποθέτηση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που επιτρέπεται η μετακίνηση πολιτών εκτός περιφέρειας.
Για το πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφέρειας διαμονής λόγω κορωνοϊού μίλησε εκ νέου ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου 2020, παραμένουν σε ισχύ οι 3 λόγοι με βάση τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών εκτός περιφέρειας διαμονής μετά τη σταδιακή άρση κορωνοϊού.
Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού, και αφού ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν θάνατο ασθενούς με Covid-19 στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους 3 λόγους που μπορούμε δικαιολογημένα -χωρίς να μας επιβληθεί πρόστιμο- να πάμε εκτός περιφέρειας διαμονής.
Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφέρειας διαμονής (μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων) για λόγους:
- Τροφοδοσίας,
- υγείας και
- επαγγελματικής απασχόλησης.
Σε όλες τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η επίδειξη των σχετικών εγγράφων στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Κορωνοϊός: Μετακινήσεις εκτός περιφέρειας - Πότε θα επιτραπούν
Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι αν όλα κυλήσουν βάσει προγράμματος και δεν υπάρξει πισωγύρισμα, οι μετακινήσεις εκτός περιφέρειας στην ηπειρωτική Ελλάδα θα επιτραπούν στις 18 Μαΐου 2020.
Για τα νησιά, όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.