- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κορωνοϊός: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από τη Δευτέρα 4 Μαΐου
Τι αλλάζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις μετακινήσεις των πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, καθώς ξεκινά η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Στο θέμα των μετακινήσεων αναφέρθηκε εκ νέου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 είναι ελεύθερη η κίνηση των πολιτών εντός του Νομού μόνιμης κατοικίας τους με εξαίρεση τις μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου η μετακίνηση επιτρέπεται εντός των χωροταξικών ορίων της ίδιας μητροπολιτικής περιοχής.
Από κει και πέρα ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τον προβληματισμό του για την χαλάρωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά «θέλω να χτυπήσω καμπανάκι» και δεν «αντιλαμβανόμαστε αυτήν τη χαλάρωση», η οποία μάλιστα αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που παρουσίασε.
Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 επιβλήθηκαν 57 πρόστιμα για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας, ενώ βεβαιώθηκαν 1.301 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση -οι περισσότερες σε μία μέρα από την αρχή της κρίσης- και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα για λειτουργία καταστημάτων παρά τη σχετική απαγόρευση.
«Μένουμε σπίτι, όποια άλλη λογική είναι παντελώς επικίνδυνη» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «η κάθε μέρα που μένουμε σπίτι κάνει ακόμα πιο ισχυρά τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθούμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα». Αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς «που φέτος θα είναι αλλιώς» και υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας.
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Το νέο σχέδιο ΧΑΜ
Στο τρίπτυχο του νέου σχεδίου «Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε», που θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, αναφέρθηκε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Τόνισε με έμφαση ότι για τρεις μέρες ακόμα, οι οποίες είναι κρίσιμες για την επόμενη φάση, «μένουμε σπίτι» και τα μέτρα περιορισμού της κίνησης ισχύουν στο ακέραιο.
Νίκος Χαρδαλιάς για κορωνοϊό και άρση μέτρων: «Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά»
Η προσπάθεια συνεχίζεται επεσήμανε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «πρόκειται για πρωτόγνωρες καταστάσεις και γι' αυτό μελετάτε το κάθε βήμα με προσοχή».
Όπως είπε, έτοιμος δρόμος δεν υπάρχει, «βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά» αλλά «με την εμπειρία, τις επιστημονικές γνώσεις, τις υπηρεσιακές δυνατότητες σε πλήρη συναγερμό, γι’αυτό και μιλάμε για σχέδιο, το οποίο στην πορεία μπορεί να τροποποιείται αναλόγως των εξελίξεων».
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τι γίνεται σε κάθε χώρα, όπως και άλλες χώρες παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τι κάνουμε εμείς. «Ο καθένας προσπαθεί να αντλήσει εμπειρία από θετικές πρακτικές. Προχωράμε», συμπλήρωσε, με βάση επιστημονικές συμβουλές και πρώτο μέλημα την υγεία των πολιτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.