- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
55 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στους 125 οι νεκροί
Ανακοινώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι - Οι ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 55 νέα κρούσματα - Τέσσερις θάνατοι - 52 διασωληνωμένοι - 2.463 οι συνολικοί φορείς Covid-19.
Νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τους νεκρούς από Covid-19 δόθηκαν στη δημοσιότητα, στον απόηχο του εντοπισμού δεκάδων νέων φορέων σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.
Κορωνοϊός εντοπίστηκε και σε ιδιωτική κλινική στη Γλυφάδα, όπου μάλιστα καταγράφηκε και ένας θάνατος ασθενούς με Covid-19.
Μιλώντας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε όλα τα νεότερα για τον Covid-19. Δεν παρέλειψε, πάντως, να αφήσει αιχμές, καθώς τα περισσότερα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε αφορούν «υγειονομικές δομές με επιδημίες».
«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι θα ελεγχθούν για ποινικές ευθυνες οι υπευθυνοι της κλινικής στο Περιστέρι όπου καταγράφηκαν περισσότερα από 25 κρούσματα κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι:
- Επιβεβαιώθηκαν 55 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τα περισσότερα -όπως είπε- αφορούν «υγειονομικές δομές με επιδημίες».
- Στους 2.463 οι συνολικοί φορείς Covid-19 στην Ελλάδα, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.
- Τα 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.131 αποτελούν επαφή ήδη γνωστού κρούσματος κορωνοϊού.
- 52 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες.
- Το 85% των διασωληνωμένων έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 70 ετών και άνω.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, 57 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ σε νοσοκομεία ανά την ελληνική επικράτεια.
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 125 οι νεκροί - Τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης τέσσερις θανάτους ασθενών με κορωνοϊό.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανόντων από Covid-19 στην Ελλάδα ανέβηκε σε 125. Οι 33 ήταν γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη, ενώ το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής για κορωνοϊό 59.241 κλινικά δείγματα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.