Ελλαδα

Επιστρέφει η άνοιξη: Έρχεται λιακάδα κι άνοδος της θερμοκρασίας

Ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνοιξη
Άνοιξη © EUROKINISSI

Επιστρέφει η άνοιξη από Παρασκευή. Με λιακάδα κι άνοδο της θερμοκρασίας κλείνει η εβδομάδα.

Μετά τον μουντό καιρό των τελευταίων ημερών, φαίνεται πως επιτέλους επιστρέφει η άνοιξη, αφού η βδομάδα να κλείνει με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Mega, την Παρασκευή οι βροχές θα συνεχιστούν το πρωί, στα νότια, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα σε γενικές γραμμές περιμένουμε πιο μαλακό καιρό, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές, όμως κατά διαστήματα μέσα στη μέρα θα αναπτυχθούν τοπικές μόνο νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο κυρίως στα ηπειρωτικά με 18-19 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, 20-21 στα δυτικές και νότιες περιοχές. Παρόλα αυτά, στο Αιγαίο ο δυνατός βοριάς θα κρατήσει τις μέγιστες τιμές σε χαμηλά επίπεδα, με 15-16 βαθμούς σε Κυκλάδες και Κρήτη και 20 στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα υποχωρήσουν, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 5-7 πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ και από το απόγευμα θα υποχωρήσουν κι άλλο στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 10-19 και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ και μέχρι το βράδυ σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα φυσάει λιγότερο.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα ήπιο νοτιαδάκι στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο προβλέπεται ήλιος σε όλη τη χώρα, πολύ καλές ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, και τοπικές νεφώσεις το μεσημεράκι στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς νοτιοδυτικούς , υποχωρούν μέχρι 5 μποφόρ και μόνο στα ΝΑ βοριάδες λίγο ενισχυμένοι μέχρι 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή λιακάδα στις περισσότερες περιοχές και το μεσημεράκι προς απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό - Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ