- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κατ’ οίκον με κούριερ θα διανεμηθούν τα φοιτητικά συγγράμματα
Στις 26 Απριλίου λήγει η υποβολή δηλώσεων
Στους τόπους κατοικίας των φοιτητών θα διανεμηθούν από εταιρείες ταχυμεταφορών τα φοιτητικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2019-2020
Μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών θα διανεμηθούν στους φοιτητές στον τόπο κατοικίας τους τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.
Η απόφαση πάρθηκε μετά την ευόδωση των σχετικών προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα σημεία διανομής είναι κλειστά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η υποβολή δηλώσεων των επιλεγομένων διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.
Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων, καθώς αυτές πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης της διανομής των συγγραμμάτων, Δευτέρα 27 Απριλίου.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης, το μέτρο αυτό έρχεται προκειμένου το υπουργείο να στηρίξει ακόμα περισσότερο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, «μετά από τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιλογής πρόσθετου ηλεκτρονικού διδακτικού συγγράμματος από την εμπλουτισμένη συλλογή των 104.000 συγγραμμάτων τα οποία είναι διαθέσιμα στους φοιτητές μας».
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Β. Διγαλάκης, η διανομή των έντυπων συγγραμμάτων θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη των εκδοτικών οίκων, στο πλαίσιο των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Το υπουργείο διευκρινίζει, μάλιστα, ότι «ουδέποτε εξετάστηκε η οικονομική συνδρομή του στο κόστος διανομής». «Αυτό θα ήταν αφενός εκτός θεσμικού και συμβατικού πλαισίου, αφετέρου θα απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες θα καθυστερούσαν τουλάχιστον δύο-τρεις μήνες την έναρξη διανομής των πρώτων διδακτικών συγγραμμάτων», αναφέρεται στην ενημέρωση του υπουργείου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.