- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Η «ακτινογραφία» της πανδημίας στην Ελλάδα (εικόνες)
Ελάχιστες οι περιοχές χωρίς κρούσμα πλέον στην ελληνική επικράτεια
Τις πιο παραγωγικές ηλικίες μολύνει ο Covid-19 στη χώρα μας. Σε ποιες περιοχές έχουν κρούσματα και πόσα, ποιες έμειναν αλώβητες. Ο χάρτης της πανδημίας.
Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται πως προτιμά να μολύνει ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%. Είναι παρήγορο ότι οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω μολύνονται σε ποσοστό 23%, -ν και ιδανικά αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι κάτω από 10% έως μηδενικό. Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς τους ιού μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2.9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να λάβουνε υπόψη μας ότι τα παιδιά εξετάζονται για τον κορονοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.
Πίνακες ηλικίας της πανδημίας στην Ελλάδα
Πάντως η έως τώρα ήπια εξέλιξη της καμπύλης των νέων κρουσμάτων και «ο βραδύτερος ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας», όπως είπε και ο κ. Τσιόδρας, αποτυπώνεται και στο γράφημα που αφορά τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό και που δηλώνουν συστηματικά τα αποτελέσματα τους στον ΕΟΔΥ. Στο σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 15151 κλινικά δείγματα, από τα οποία τα 970 ποσοστό 6.4% ήταν θετικά στον κορωνοϊό.
Πίνακας εξέλιξης δειγμάτων
Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν κάποιες περιοχές της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη απ' ότι φαίνεται έκθεση του πληθυσμού στον ιό. Όπως αποτυπώνεται και στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ ελάχιστες είναι πλέον οι περιοχές της χώρα όπου προς το παρόν επισήμως δεν έχει καταγράφει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.
Όσον αφορά τα σοβαρά κρούσματα COVID-19, έως τώρα έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι σε ασθενείς με COVID-19, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). 'Αλλοι 5 ασθενείς έχουν βγει από τη ΜΕΘ.
Στο παρακάτω διάγραμμα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ απεικονίζεται ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που νοσήλευαν ασθενείς με COVID-19 κατά τις τελευταίες ημέρες και με γκρίζο χρώμα αποτυπώνεται ο αριθμός των ασθενών που κατέληξαν την αντίστοιχη ημερομηνία. Οι αριθμοί αφορούν τους ασθενείς που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατολισθήσεις και ακραία φαινόμενα στον Χελμό οδηγούν σε διακοπή της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα
Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε δύο οικισμούς – Ξηλώθηκαν 230 μέτρα καλωδίων από το δίκτυο
Φωτογράφιζε πλοία και έστελνε το υλικό στην Πολωνία
Εισβολή σε οστεοφυλάκιο στους Αγίους Αναργύρους - Οστά νεκρού χρησιμοποιήθηκαν σε βίντεο απειλής αντιποίνων
Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στην αυλή σχολείου, τρεις ανήλικοι είχαν κατασκευάσει τον μηχανισμό
Εντοπίστηκε ένα ξένο σώμα σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου που αποσύρεται
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Πόσο πιθανό είναι να βρέχει
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στα 7.500 ευρώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.