- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα κορωνοϊού στην Αίγινα. Ο 72χρονος άνδρας που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείκο της Αθήνας, βγήκε θετικός στο τεστ.
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αίγινα.
Ο ηλικίας 72 ετών ασθενής που μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας το βράδυ της Κυριακής και κατόπιν από το Λιμενικό Σώμα στον Πειραιά όπου και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, βγήκε θετικός στο τεστ για κορωνοϊό.
Οι συγγενείς του, σύμφωνα με την ρεπορτάζ της Athens Voice, έχουν τεθεί σε καραντίνα και παραμένουν στο σπίτι τους με αστυνομική δύναμη.
Το πρωί, ο δήμος προχώρησε σε απολύμανση των δημόσιων χώρων του νησιού, αλλά και τους χώρους από όπου πέρασε ο ασθενής το βράδυ της Κυριακής, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και στους υπόλοιπους κατοίκους.
Ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, συνέστησε στους κατοίκους ψυχραιμία και πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το κρούσμα που το είχαμε ως ύποπτο και αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο, σε νοσοκομείο αναφοράς που διακομίσθηκε ο ασθενής και ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο αντιμετώπισης του COVID-19. Δεν είναι διασωληνωμένος, απλά έχει έλλειψη οξυγόνου, υποξυγοναιμία»
«Οι συγγενείς του οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι, δεν ήρθαν σε καμία επαφή μαζί του. Παρόλα αυτά έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δεν έχουν βγει καθόλου από την οικία τους. Το περιστατικό αυτό παρακολουθείται και εποπτεύεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Οπότε, μέχρις στιγμής δεν διαφαίνεται ένας κίνδυνος διασποράς» επεσήμανε ο κ. Ζορμπάς.
Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο 72χρονος είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας ή επισκέπτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προστίθενται περίπου 75 χιλιόμετρα σύγχρονης σηματοδότησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.