- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτροβιτς: Η Τουρκία στήνει καταυλισμό στην Αδριανούπολη
Κλιμακώνουν την ένταση στο προσφυγικό οι Τούρκοι
Καταυλισμό χωρητικότητας 10.000 ατόμων στην Αδριανούπολη στήνουν οι Τούρκοι, καταγγέλλει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
Συνεχίζουν την τακτική προώθησης των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα οι Τούρκοι. Σύμφωνα με καταγγελία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, στήνεται καταυλισμός 10.000 ατόμων στην Αδριανούπολη. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» υποστήριξε ότι ο καταυλισμός στην Ανδριανούπολη είναι μόνο η αρχή και πως είναι πολύ πιθανό να στηθούν κι άλλοι παρόμοιοι καταυλισμοί στο μέλλον.
«Στήνουν εύκολα καταυλισμούς, θέλουν να χρησιμοποιούν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μοχλό διαρκούς πίεσης. Δεν ξέρουμε αν θα στηθεί μόνος αυτός ή ενδεχομένως έχουν στους σχεδιασμούς τους να στήσουν και άλλους καταυλισμούς απέναντι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα» είπε ο κ. Πέτροβιτς.
Για την κατάσταση με τη στάθμη των νερών στον Έβρο, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε: «Το ποτάμι υπήρχε ως σύνορο πάντα, το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσπελάσιμος».
Εφόσον ο συγκεκριμένος ισχυρισμός επαληθευτεί, ο καταυλισμός στην Ανδριανούπολη αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των ελληνικών αρχών, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα παραμένουν δρακόντεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Οι κινήσεις καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας
Η επέμβαση των συνεργείων ήταν άμεση
Πότε ξεκινά η πρώτη περίοδος
Τι πρέπει να κάνετε μόλις τη λάβετε στα χέρια σας
Τι ισχύει για την εφαρμογή
Δρομολογείται η ένταξη νέων οδηγών στο δυναμικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.