Ελλαδα

Άγρια επεισόδια σε Μυτιλήνη και Χίο: 21 συλλήψεις

Οι συλληφθέντες έριξαν στην πυρά προσωπικά αντικείμενα δυνάμεων των ΜΑΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σφοδρές συγκρούσεις στη Λέσβο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών για το προσφυγικό
Σφοδρές συγκρούσεις στη Λέσβο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών για το προσφυγικό/© EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Έγιναν 21 συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια σε Χίο και Λέσβο, όπου μαινόμενοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Συνολικά 21 άτομα συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων, σε Χίο και Λέσβο. Στη μεν Χίο συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα εννέα, ως ενεχόμενα στην επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που διέμεναν σε ξενοδοχείο του νησιού και μάλιστα την ώρα που κοιμόνταν στα δωμάτια τους. Κατά τη διάρκεια της εισβολής στην ξενοδοχειακή μονάδα σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί αστυνομικών.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, της απόπειρας παράνομης βίας και βίας κατά υπαλλήλων και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 30 Απριλίου.

Στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που αυτοί απουσίαζαν, την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων τα οποία και έκαψαν ή πέταξαν στη θάλασσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 11 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ